Zarovci na prijemu kod pulskog gradonačelnika Borisa Miletića

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače voditeljice i članove pulskog zbora Zaro.

Ovaj višestruko nagrađivani zbor tijekom 2018. i 2019. godine ostvario je zapažene rezultate na tri internacionalna natjecanja zborova i vokalista i to u Rovinju, u Rimu  i španjolskom Lloret de Maru gdje su redom osvojili zlato u kategoriji zborova, a zlato je osvojila i solistica Nika Bosusco. Osim ovih prestižnih nagrada, voditeljica  i dirigentica Zbora Linda Milani istaknula je kako je bor predškolskog uzrasta Mići Zaro u rujnu gostovao na  internacionalnom festivalu u Rovinju gdje je osvojio specijalni pehar od strane stručnog žirija za talent.

Čestitavši na dosadašnjim rezultatima, pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako Zaro svojim djelovanjem najbolje promovira svoj kraj u cijelom svijetu te je voditeljici i članovima zbora zaželio još mnogo uspjeha na budućim natjecanjima.

Inače, zbor Zaro utemeljenje 1991 godine. Danas u  sklopu Zara djeluju glazbeni i plesni studio koji nude programe učenja, sviranja instrumenata, solo i zborskog pjevanja te plesni studio s velikim izborom suvremenih plesnih tehnika. Tijekom višegodišnjeg rada Zaro snimio je 19 nosača zvuka teje sudjelovao u brojnim humanitarnim koncertima, svim značajnim priredbama u gradu i županiji, gostuje  u inozemstvu čime promiče bogato glazbeno i kulturno podneblje Pule i Istre.
Današnjem su prijemu osim voditeljice i dirigentice Linde Milani, nazočili i voditeljica solo pjevanja Serena Bonassin te  predstavnici zborova Tin Krizmanić, Dora Pongrac, Piero Brumnić, Lena Drobac, Marina Kuftić,  Nika Bosusco i Daniel Valić.