Gradonačelnik Boris Miletić primio novoizabranu potpredsjednicu BusinessEurope Gordanu Deranja

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače predsjednicu Uprave Tehnomonta Gordanu Deranja koja je nedavno izabrana za potpredsjednicu BusinessEurope-a, najvećeg neovisnog poslodavačkog udruženja Europe koji zastupa interese poslodavaca u Europskom parlamentu, Vijeću i pred Europskom komisijom.

Pulski je gradonačelnik čestitao na imenovanju te je istaknuo kako je nova funkcija još jedan u nizu velikih poslovnih uspjeha u dosadašnjoj bogatoj karijeri i dodao kako vjeruje da će kao i do sada, novi angažman nastaviti voditi odgovorno i s prepoznatljivim entuzijazmom.  

Zahvalivši na prijemu i čestitkama, nova potpredsjednica BusinessEurope-a,istaknula je da je kao predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca do sada sa zadovoljstvom zastupala interese hrvatskih poslodavaca u zemlji, a sada je dobila priliku da se i na europskoj razini zalaže za hrvatsku poslovnu zajednicu.

Business Europe najveće je neovisno poslodavačko udruženje Europe koje predstavlja poslodavce 35 zemalja i socijalni je partner tijelima Europske Unije. Kao europski socijalni partner zalaže se za interese malih, srednjih i velikih tvrtki iz 35 europskih zemalja, čija su  nacionalna udruženja njihovi direktni članovi, a Hrvatska udruga poslodavaca član je BusinessEuropa od 1999. godine. Uobičajeno je da se za potpredsjednika BusinessEuropea izabiru kandidati iz poslodavačkih organizacija zemalja predsjedateljica Vijeća Europe.

Gordana Deranja ima impresivnu poslovnu karijeru. Od 1998. predsjednica je uprave pulskog Tehnomonta i prva je žena na čelu Hrvatske udruge poslodavaca i to već u drugom mandatu.  Osim u HUP-u aktivna je i u Hrvatskoj udruzi poslovnih žena u kojoj je bila predsjednica ogranka za Istarsku županiju i dopredsjednica Udruge. Dvostruka je dobitnica nagrade Menadžerica godine, za 2008. i 2013. godinu od strane Hrvatske udruge poslovnih žena, a 2011. dobila je i nagradu CROME za menadžericu godine za velika poduzeća. Dobitnica je priznanja za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva koje joj je 2012. dodijelilo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture; na III Europskom kongresu malih i srednjih poduzetnica u Katovicama proglašena je počasnom Ambasadoricom ženskog poduzetništva Poljske 2013. godine. Ugledni časopis Lider uvrstio je Gordanu Deranja među 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

2015. godine dobila je Priznanje gradonačelnika Pule za osobite uspjehe u radu i doprinose razvoju poduzetništva žena, a 2016. Tehnomont d.d. dobiva Povelju Grada Pule  za postignuća i rezultate u 60 godina rada i razvoja gospodarstva u Puli.