VI. EX TEMPORE SLIKARSTVA ZA DJECU – DODJELA NAGRADA I OTVORENJE IZLOŽBE

Uspješno je završen još jedan Ex tempore slikarstva za djecu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta „Vodnjan-Dignano“ u sklopu Dječjeg tjedna. Manifestacija se ove godine održala po šesti puta, na temu „Stari prozori“. U izradi crteža je sudjelovalo oko 400 djece predškolskih i školskih ustanova s Vodnjanštine: D.V. „Petar Pan“ Vodnjan, D.V. „Zvončica“, OŠ Vodnjan, OŠ „G. Martinuzzi“ – područna škola Galižana te OŠ Fažana – područni odjel Peroj.

Danas je u Zajednici Talijana Vodnjan održana dodjela nagrada, te je ravnatelj Učilišta, Sandro Manzin, zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Grada Vodnjana, Dirianom Delcaro Hrelja, otvorio izložbu, koja će se u Galeriji „Loggia“ ZT-a moći posjetiti do 21.10.2019., u jutarnjim satima od 10 do 12, te u večernjim satima od 18 do 20, osim vikenda. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u lokalnoj Zajednici Talijana „A. Capolicchio“, dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva crnogorskih Perojaca „Peroj 1657“.

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca predškolske dobi:

  1. nagrada – Beatrice Blarežina – D.V. „Petar Pan“ – područni odjel Galižana, skupina Delfini
  2. nagrada – Nina Silić – D.V. „Zvončica“, skupina Zmajići
  3. nagrada – Filip Samardžija – D.V. „Petar Pan“ – područni odjel Peroj, skupina Lavići

 

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca školske dobi:

 

  1. nagrada – Thomas Leonardelli – OŠ „G. Martinuzzi“ – područna škola Galižana/Talijansko odjeljenje, razred I.
  2. nagrada – Willy Smolek – OŠ Vodnjan/Hrvatsko odjeljenje, razred I. a
  3. nagrada – Ana Samardžija – OŠ Fažana – područni odjel Peroj, razred II.

 

Ravnatelj se na dodjeli zahvalio svim predškolskim i školskim ustanovama koje djeluju na području Grada Vodnjana, ravnateljima, odgajateljicama i učiteljicama, a posebno djeci, koja su „tijekom dječjeg tjedna svojom aktivnošću i veseljem razvedrili ulice, uličice i trgove Vodnjana, Galižane i Peroja“. Čestitkama se pridružila i Diriana Delcaro Hrelja. Dobitnicima je ravnatelj podijelio diplome, te prigodne darove, a svakoj skupini i razredu su također podijeljeni prigodni darovi, na veliko veselje prisutnih. Žiri u sastavu Morena Smoljan Makragić, Elena Vitasović i Germano Fioranti je ove godine odabrao najbolje radove.