PLANET SPORT: 7 mladih boraca i 7 zlata na međunarodnom kickboxing kupu u Austriji

U subotu 12.listopada u okrugu Graza, mjestu Gratkorn,  održao se 25. Internationaler Alpe Adria Junioren Cup 2019, međunarodno kickboxing natjecanje za djecu i mlade u disciplinama point fight, light contact i kick light.

Sudjelovala je mladež dobne skupine do 19 godina, iz ukupno 22 kluba država regije i to Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Austrije sve  pod pokroviteljstvom Štajerskog kickboxing udruženja .

Iz Istarske županije nastupio je 7 mladih boraca članova  Kickboxing kluba Planet Sport , te ukupno osvojili  7 zlata, 2 srebra i 5 bronca.

 

U tri kategorije do 55kg nastupa Martina Grabar, i osvaja zlato u light-u starije kadetkinje i u point fightu zlato za juniorke i srebro za kadetkinje. Na kraju turnira s Austrijankom dijeli  prvo mjesto kao najbolji ženski borac natjecanja.

U disciplini point mlađi kadeti +47kg, nakon tri borbe Ivano Čelić dominira i  osvaja 1.mjesto.  Sara Kutić zasluženo dolazi do zlato u disciplini point juniorke do 50kg,.  Braća Stenta uzimaju 3 bronce, Sandi za pointu stariji kadete do 47kg i  Michael u lightu i pointu stariji kadeti -57kg. Nedostak koncentracije nažalost u zadnjih par sekundi Michaela košta finala.

U juniorima do 57kg dolazi do klupskog finala iz kojeg ovog puta Luka Planinac izlazi kao pobjednik. Osim toga na postolje se penje  i po dvije bronce za point i light u svojoj dobnoj skupini kadetima.  Alek Kušar nakon srebra u juniorima, odličnim nastupima uzima  dva zlata u starijim kadetima point i light do 57kg.

Uspjeh ovih mladih natjecatelja temelji se na marljivom i trajnom treningu tijekom cijele godine. Trener Edi Višković, zadovoljan je svojom ekipom ali  i samom organizacijom ovog omladinskog kupa te profilom dobrih boraca iz regije.

Natjecateljska sezona još traje, idemo dalje…