Održano javno izlaganje prijedloga Rezolucije Općine Medulin o Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun

Jučer, 16. listopada 2019. godine u prepunom DVD domu u Medulinu održano je javno izlaganje prijedloga Rezolucije Općine Medulin o Županijskom centru za gospodarenjem otpadom Kaštijun. Ponukani kontinuiranim smradom iz ŽCGO Kaštijun, nezadovoljstvom mještana i neadekvatnim upravljanjem centrom, Općina Medulin još u rujnu održala je tematsku sjednicu Općinskog vijeća Općine Medulin na kojem je donesen zaključak o izradi Rezolucije.

 

Važnost problematike Kaštijuna i zabrinutost mještana dokazuje i brojnost mještana na javnom izlaganju, obzirom da je uz načelnika Gorana Buića, zamjenika načelnika, predsjednika općinskog vijeća Općine Medulin, vijećnike, direktore i ravnatelje općinskih trgovačkih društava i ustanova, pročelnike i djelatnike Općine bilo prisutno gotovo 150 mještana Općine Medulin i stanovnika okolnih jedinica lokalne samouprave.

 

Javno izlaganje otvorio je načelnik Općine Medulin Goran Buić predstavivši svim prisutnim mještanima prijedlog rezolucije koja predlaže donošenja kratkoročnih i dugoročnih zahtjeva te postupanje nadležnih institucija. Nakon izlaganja načelnika brojni mještani uključili su se u raspravu s vrlo konkretnim idejama i prijedlozima, a velik dio prisutnih mještana zahtjeva i zaustavljanje rada centra dok god isti ne bude u mogućnosti funkcionirati sukladno izdanim dozvolama za rad. Uz brojne mještane prisutnima se obratio i predstavnik mještana okupljenim u facebook grupi “Čist zrak duga ljubav” Bojan Blagonić koji je vrlo jasno istaknuo da se slažu sa svim navedenim u Rezoluciji, a da sušionicu mulja koju Istarska županija planira u blizini Kaštijuna mještani neće dozvoliti.

 

Općina Medulin sastavila je prijedlog Rezolucije, a obzirom na važnost tematike i želje da se uključi što veći broj mještana Rezolucija je objavljena na savjetovanje s javnošću.

Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 08. studenoga, a tekst savjetovanja i obrasci  za dostavu mišljenja dostupni su na web stranicama Općine Medulin, link: http://medulin.hr/savjetovanje-s-javnoscu-rezolucija-opcine-medulin-zupanijskom-odlagalistu-otpada-kastijun/   te na oglasnoj ploči Općine Medulin.