Katja Kliba – ::: CYMATILIS :::, izložba skica i šablona u HUiU galeriji

U četvrtak 24. listopada u 20 sati u Galeriji HUiU – Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli (Zagrebačka 27) otvara se izložba Katje Kliba::: CYMATILIS :::, izložba skica i šablona

Lat. cymatilis: wave/ water colored/ of the wave/ Neptune

Jedan od projekata autorice izložbe THeCo art je tekstilno/eko friendly/reciklažno/reuse/ DIY/ manufakturna izrada dekoracija. THeCo se bavi vizualnim identitetom – od privatnih prostora pojedinaca do raznih interijera i eksterijera te dekoriranjem raznih događaja i festivala.
Većina materijala, poput skica, uzoraka, tekstilnih šablona, test materijala koji nastaju prije i nakon odjevnih i tekstilnih produkta, bit će prvi put izloženi na izložbi „Cymatilis“ koja je inspirirana vibracijama, valovima i morem, odnosno vodom. Na izložbi će autorica prikazati put od skice do nastanka sitotiska šablona koje će djelom prikazati na tekstilnim printevima, dok je drugi dio izložbe test istih skica i ilustracija u funkciji dekoracija.

Katja je interdisciplinarna autorica rodom iz Pule, 2012. godine diplomirala je na Naravnoslovno tehnička fakulteta iz Ljubljane, Dizajn odjeće i tekstila u Ljubljani. 18 godina bavi se odjevnim i tekstilnim dizajnom. Jedna je od suosnivača HUiU-a te je član Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

 

Nakon otvorenja, koje će se održati 24. listopada u 20 sati, izložba će ostati otvorena do 6.11.2019., pon. – pet. od 12 do 20 sati.