Sadnja stabala u sklopu akcije „Zasadi drvo ne budi panj“

U srijedu, 23. listopada s početkom u 10,30 sati na javnoj površini pored tvrđave Monvidal i dječjeg igrališta, gradonačelnik Pule Boris Miletić sudjelovat će u sadnji stabala liquidambara i cedrova, njih ukupno 14 komada, u sklopu kolektivne akcije sadnje stabala pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj“. Gradonačelnikovim potpisom pisma namjere, u kolovozu ove godine, Pula se, ovoj hvalevrijednoj inicijativi koja se održava na razini cijele Hrvatske, odazvala među prvima.

Tijekom 10-ak dana na javnim zelenim površinama i zelenim površinama dječjih vrtića i  škola posadit će se ukupno 100-tinjak stabala. Isto toliko ih je Grad Pula donirao i svojim sugrađanima da ih posade u sklopu svojih okućnica. Podjela stabala po mjesnim odborima je u tijeku te se i ovom prilikom pozivaju građani da se jave Inicijativi „Zasadi stablo, ne budi panj“ putem facebook stranice kako bi se podijelilo i preostalih 30-ak stabala koja su još ostala na raspolaganju građanima.

Sadnja stabala na javnim zelenim površina započela je danas u 11,00 sati sadnjom na raskrižju Ulice Veruda i Krležine ulice, nakon čega se nastavlja svakoga dana do petka, 25. listopada, te dodatno u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. listopada. Lokacije i termini na kojima će se stabla saditi jesu sljedeće:

–     Srijeda (23.10.) – 10,30 h pored tvrđave Monvidal

–     Četvrtak (24.10.) – 10,30 h Ulica Veruda – drvored (od ambulante prema bazenima)

–     Petak (25.10.) –  10,30 h Ulica Veruda – drvored (od doma Alfredo Štiglić do raskrižja s Krležinom ulicom)

–     Ponedjeljak (28.10.) –  12,00 h Park Franje Josipa I

– 13,00 h Park žrtava fašizma

–     Utorak (29.10.) – 10,30 h Ulica Valsaline (preko puta kućnih brojeva 33 i 35)

Podsjećamo da su se akciji priključile i Hrvatske šume zajedno s pulskim aktivistom Markom Račanom i to sadnjom stabala u šumici Gregovica u petak 25. listopada u 10,00 h.

Zainteresirani građani pozivaju se da se odazovu sadnji i doprinesu obogaćivanju zelenog fonda grada.