Održana akcija “Zasadi stablo, ne budi panj”-BALE

Kako je i najavljivano i Općina Bale pridružila se akciji “Zasadi drvo, ne budi panj”. Jutros (petak 25. Listopada 2019.) su djelatnici općinskog komunalnog društva na više lokacija po Balama zasadili stabla. Na području naselja Grote zasadili su 2 ladonje i 5 liquidambara, u dvorištu škole 1 maslinu, te 2 čempresa na ulazu u groblje. U akciji je zasađeno ukupno 10 stabala.

Drugi dio akcije odnosio se na podjelu sadnicia svim zainteresiranim sugrađanima. U akciji su se dijelile sadnice ladonje, liquidambara, oleandra, lovora, jadranske planike i fotinije. Građani su se aktivno uključili u akciju, te su podijeljene sve sadnice. Obzirom na dobar odaziv baljana, Općina je odlučila nastaviti akciju, te će se nabavljati nove sadnice, pa i dalje pozivamo sve zainteresirane da se do 15. studenog 2019. jave u sjedište komunalnog društva Forlanette d.o.o. na adresi Istarska 13. Koordinator akcije je direktor društva Matija Garilović sa kontaktima matija.garilovic@bale-valle.hr i 099/374-9189.

 

Hvala svima koji su se pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji “Zasadi stablo, ne budi panj” čime se diže svijest očuvanja prirode.