Grad Pula primjer dobre prakse gradovima u regiji

U Komunalnoj palači u Puli zamjenik gradonačelnika Robert Cvek danas je primio delegaciju Grada Banja Luke.

Djelatnici banjalučkih Odsjeka za pravna pitanja i propise i Odsjeka za evidenciju imovine i upravljanje nepokretnom imovinom, posjetili su Pulu predvođeni voditeljima Čedomirom Rakovićem i Natašom Vukmirović s ciljem i željom upoznavanja rada pulske gradske uprave u dijelu upravljanja gradskom imovinom.

Zamjenik gradonačelnika Cvek poželio je dobrodošlicu predstavnicima pulskog grada prijatelja Banja Luke i izrazio zadovoljstvo što ih može upoznati s radom pulskih odjela te razmjeniti pozitivna iskustva. „Posebno mi je drago naglasiti višegodišnju dobru suradnju između Grada Pule i Grada Banja Luke i uvjeren sam kako ćemo i ubuduće imati priliku intenzivirati našu suradnju s novim zajedničkim projektima“ zaključio je Cvek.

Prijemu su nazočili pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić i v.d. pročelnik Službe za zastupanje Grada Nebojša Nikolić koji su goste upoznali s problematikom i izazovima upravljanja gradskom imovinom naglasivši da su kontinuitrani rad, usavršavanje, a ponajprije suradnja između odjela na svim razinama, najvažniji u svakodnevnom radu.

U ime grada Banja Luke Čedomir Raković zahvalio je na ugodnom gostoprimstvu, istaknuo uvijek dobru suradnju s Pulom te naglasio da će im savjeti koje su dobili tijekom sastanka dobro doći u daljnjem radu.

Inače, Grad Pula i Grad Banja Luka 2009. godine potpisali su Memorandum o suradnji između gradova i udruženja nacionalnih manjina.