Nešpula osvojila dva zlata u Španjolskoj

Poznata mješovita vokalna skupina „Nešpula“ iz Pule, pod umjetničkim vodstvom Tatjane Merkl, prošlog je tjedna otputovala u sunčanu Španjolsku gdje je uspješno predstavljala Hrvatsku na glazbenom natjecanju „The place of holiday“ u organizaciji udruge Fiestalonia Milenio, održanog na otvorenoj pozornici atraktivne velike pješčane plaže katalonskog turističkog gradića Lloret De Mar.

Natjecavši se u kategorijama folklorne i popularne glazbe, skupina je stručni ocjenjivački sud osvojila emotivnim, strastvenim interpretacijama po kojima se i ističe od svojih samih početaka.
Nešpuline izvedbe dalmatinske tradicionalne „Rusulica“i melodioznog gospela „Down in the river to pray“ u kategoriji folkorne glazbe, zatim bezvremenskog hita „Sweet dreams (are made of this)“ britanskog pop dua Eurythmics, te poznate „Nothing else matters“ heavy metal benda Metallica u kategoriji popularne glazbe, ocjenjivački je sud nagradio prvim mjestima u objim kategorijama i time ih učinio najuspješnijim pjevačima samog natjecanja.

Za vrijeme svog boravka u Španjolskoj, Nešpula je posjetila i živopisnu Barcelonu, a za samo tri tjedna putuje u Istanbul gdje će također predstavljati Hrvatsku na međunarodnom pjevačkom natjecanju.

Postavu Nešpule koja je otputovala u Španjolsku činili su Doris Mejak, Lucija Roce, Ivana Klarić, (soprani), Martina Šverko, Ines Tonkli Legović (alti), Sandro Lučić, Oskar Marić (basovi), te Ana Bučko i Tatjana Merkl (tenori).