Izgradnjom magistralnog cjevovoda Vodovod Pula zadržava visoku razinu usluge za korisnike

S ciljem zadržavanja visoke razine usluge za svoje korisnike Vodovod Pula d.o.o. kontinuirano povećava  efikasnost i optimizaciju vodogospodarskog sustava kroz unaprjeđenje kvalitete usluge prema krajnjem potrošaču. Takav proces zahtjeva učestala ulaganja i nadogradnju sustava, u kontekstu kojemu se najavljuju radovi izgradnje magistralnog cjevovoda do turističke zone Verudela. Izvođač radova, društvo Vodovod Montaža d.o.o. Osijek, sa podugovarateljima: Vintijan d.o.o. (građevinski radovi), Cesta d.o.o. (asfalterski radovi), Veting d.o.o. (geodezija), uveden je u posao te od sutra, 7. studenog 2019. godine započinje s pripremom gradilišta nakon čega od ponedjeljka, 11. studenog 2019. i sa samim radovima po planiranim fazama. Završetak izgradnje predmetnog  magistralnog cjevovoda planiran je do kraja svibnja 2020. godine.Za ovu značajnu investiciju izgradnje 2,6 kilometra magistralnog cjevovoda izdvojit će se 3,8 milijuna kuna, a radovi će se izvoditi u fazama, njih čak 18. U sklopu radova predviđena je izvedba  odvojaka za budući razvoj šire zone poluotoka Verudele.

Radovi započinju u Ulici Veruda, od raskrižja sa Benussijevom ulicom (kod zgrade Termag- a) do kružnog raskrižja s Ulicom Prekomorskih brigada i trajat će do 24. prosinca 2019. godine (prvih 6 faza). Za vrijeme izvođenja navedenih faza na snazi će biti privremena regulacija prometa na način da će se promet odvijati preusmjeravanjem vozila u slobodni prometni trak.

Izvođenje narednih faza radova sa odgovarajućim regulacijama prometa bit će javnosti pravovremeno najavljene.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na poštivanje privremene  regulacije prometa.