KK Stoja osvojila treće mjesto na jakom međunarodnom turniru u Trstu.

Predkadeti Stoje u utakmici za treće mjesto pobjedili velikog euroligaša Bayern iz Munchena

Od 01. do 03. 11. u Trstu je održan međunarodni košarkaški turnir za predkadete “Città di Trieste” na kojem su sudjelovali igrači 2006. godište. Na turniru u Allianz Dome Areni u Trstu sudjelovalo je osam ekipa iz Italije, Njemačke i Hrvatske. U napornom, ali kvalitetnom turnirskom natjecanju (3 dana-4 utakmice) učestvovali su: Progetto Giovani Cantu, Aquila Trento, Virtus Padova, Azzura Trieste, Bayern Munchen, KK Stoja Pula, Basket Cernusco Milano i domaćin Pallacanestro Trieste.

Predkadeti Stoje iako desetkovani i oslabljeni za nekolicinu standardnih igrača predstavili su se u najboljem mogućem izdanju. Odmah nakon dolaska imali su čast otvoriti turnir zajedno sa domaćinom Pallacanestro Trieste. Sjajno su puležani otvorili utakmicu protiv jakoga domaćina u kojoj su vodili od početka pa do samoga kraja i na kraju pobijedili sa 67:61.

U subotu u rano jutarnjem terminu (8:30) Stoja i Cantu započeli su drugi dan turnira. Opet su Stojani sjajno krenuli i do zadnje četvrtine imali vodstvo i utakmicu u rukama. Uz malo slabije suđenje i sa jakim pritiskom sa klupe Cantua na mlade suce, pobjeda je otišla na stranu Talijana rezultatom 84:73. Već u ranim popodnevnim satima košarkaši Stoje imali su još jedan težak meč protiv Trenta koji je odlučivao o plasmanu zadnjega dana turnira. Discipliniranom i organiziranom obranom te duhovitom i inteligentnom igrom u napadu opet su Stojani držali sve konce u svojim rukama te su pobijedili sa 80:66. Sa dvije pobjede i jednim porazom u grupnoj fazi i samo zbog slabije koš razlike košarkašima Stoje je izmakla finalna borba pa su zadnjega dana u razigravanjima za plasman odigrali utakmicu za treće mjesto sa njemačkim Bayernom. Sjajna igra Stoje koja je prikazivana tijekom cijelog turnira nastavila se i u odlučujućoj utakmici. Čvrsti Nijemci naišli su na tvdi obrambeni zid  i lepršavost u napadu Stoje koja ih je krasila sva tri dana. Lagani pad i umor koji se uobičajeno pojavi u turnirskom natjecanju rezultirao je napetom završnicom pa se utakmica odlučivala doslovno u zadnjim sekundama. I fizički i psihički puležani su se oduprijeli Nijemcima i na kraju slavili sa 78:75. Košarkaši KK Stoja pokazali su karakter te su svojim odgovornim pristupom u igri pokazali da se mogu boriti sa svima. Pohvale idu i mladom treneru Stoje Dariju Vidoviću kojemu je ovo ujedno bilo i vatreno krštenje na klupi predkadeta, a svakako raduje i participacija svih igrača u utakmicama tijekom turnira.

Uz osvojeno 3. mjesto još je jedna titula došla na Stoju. Roko Cetina proglašen je najboljim strijelcem sa 101 postignutim košem pa je povratak sa izuzetno jakog turnira u Trstu bio još slađi.

Sve pohvale za odličnu organizaciju i gostoprimstvo idu organizatorima turnira International Charity Hoops i Pallacanestro Trieste.

KK Stoja je igrala u slijedećem sastavu: Petar Ivančić, Pino Cukerić, Roko Cetina, Noel Mardešić, Paolo Ravnić, Sven Lenđel, Dino Tanović, Diego Sošić, Dario Puniš, Lukas Joldić, Martin Banko, David Lunko i Bartol Čatić