Premijera video spota “Ča se sve va brajdah najde” Brune Krajcara

Premijera video spota “Ča se sve va brajdah najde” Brune Krajcara, održati će se u kinu Valli u subotu, 9. studenog u 11 sati.

Spot je snimala ekipa Rose arta u režiji Elizabete Ružić. Pjesma je prvi put predstavljena ove godine na Etno festu u Neumu, a svirali su i pjevali uz Bruna Krajcara i Alen Spada, Branko Sterpin, Manuel Manzin, Aldo Spada i Claudio Vlaci.

Stihovi pjesme “Ča se sve va brajdah najde” sastavljeni su od dijalektalnih naziva za razne sorte vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, iako među njima ima i širom poznatih, kao što su malvazija i teran. Točnije, radi se o 84 sorte loza i sela koje je Davor Šišović skupljao širom Istre sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a svoje je mjesto našla 2001. u knjizi “Stoljeće vina”.

Bruno Krajcar ju je uglazbio ove godine te premijerno izveo na Etno festu u Neumu, a nedavno je obradu – remiks pjesme producirao Marc Grabber uz gostovanje poznatog znanstvenika svjetskog glasa, Korada Korlevića koji je dao kratku analizu vina i njegovog značaja za ljudski rod.