U petak 15. studenog svečano otvorenje vojarne Hrvatski branitelji Istre

U sklopu otvorenja na Karolini će se održati izložba vojne oprema i naoružanja, a kao poklon gradu održat će se i koncert Jazz orkestra Oružanih snaga RH
U vojarni Hrvatski branitelji Istre koja će svoja vrata svečano otvoriti u petak 15. studenog, danas je održan radni sastanak za pripremu programa otvaranja na kojem je u ime Grada Pule prisustvovao zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

O prijedlogu programa otvaranja govorio je brigadir Dražen Ressler naglasivši kako će u sklopu svečanosti otvorenja vojarne biti organiziran bogat program koji uključuje i izložbu taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske na parkiralištu Karolina u petak 15. i subotu 16. studenog, a kao poklon gradu i njezinim stanovnicima, u petak 15. studenog u Domu Hrvatskih branitelja bit će održan i koncert Jazz orkestra Oružanih snaga RH.

Konačni program svečanosti otvorenja vojarne Hrvatski branitelji Istre bit će uskoro definiran, o čemu će se javnost na vrijeme i obavijestiti.

Nakon radnog sastanak, zamjenik gradonačelnika Robert Cvek u pratnji zapovjednika pukovnika Zorana Pervana i načelnika Općine Ližnjan Marka Ravnića obišao je vojarnu koja će biti Središte za besposadne zrakoplovne sustave, odnosno vojne dronove koji će koristiti u nadzoru granice, ZERP-a i pomorskog prometa te za pravovremeno otkrivanje požara.