Judo klub Istarski borac osvojio je jubilarni deseti naslov ekipnih državnih prvaka, te osmi uzastopce.

Na natjecanju 1.hrvatske judo lige održanom u Splitu pulski klub nadjačao je konkurenciju i produžio impresivan niz. U ligi su uz Istarski borac nastupili Kaštela, Pujanke, Solin, Biokovo Makraska, te Dubrovnik 1966 koji je zbog problema sa sastavom zbog ozljeda bio prisiljen predati mečeve.

Istarski borac nastupio je u slijedećem sastavu: Goran Branković, Dani Klačar i Robert Klačar do 66 kg, Juraj Teković do 73 kg, Marko Džin, Damian Sokolović i Shun Kondo do 81 kg, Dominik Družeta do 90 kg, te Damjan Milošević i Dino Odobašić preko 90 kg. Trener Puljana Dean Ilić u mečevima je koristio usluge svih natjecatelja osim Damiana Sokolovića i Dina Odobašića koji su u Split otputovali s ozljedama leđa (Sokolović), odnosno koljena (Odobašić), te su bili spremni da uskoče u na borilište za čime, srećom, nije bilo potrebe.

U prvom meču ostvarena je pobjeda protiv Pujanki rezultatom 3:2. Meč je pobjedom otvorio Dani Klačar koji je iponom svladao Ivu Kokana. Zatim je Robert Klačar u višoj kategoriji odradio jako loš meč u kojemu ga je kaznama svladao Lovre Mrković. Potom Kondo  i Družeta iponima odlučuju pitanje pobjednika. Pulski japanski trener i povremeni natjecatelj svladao je Ivana Copića, a Družeta Luku Parčinu. Pri već odlučenom dvoboju Milošević je poražen od Jakova Podruga.

U slijedećem meču pulski su borci rutinski prošli Biokovo iz Makarske sa pet ipona u isto toliko dvoboja. Pobjede su ostvarili Branković protiv Luke Milića, Teković protiv Matije Tarčukog, Džin protiv Roka Katavića, Družeta protiv Lea Kurtovića i Milošević protiv Davida Vele.

Protiv Solina ostvarena je pobjeda rezultatom 4:1. Dvoboj je otvorio Robert Klačar koji je iponom svladao Marina Medvidovića. Zatim je mladi pulski talent Teković priredio iznenađenje pobjedom protiv favoriziranog Augustina Markovića. Pobjedu je osigurao Kondo koji je svladao Josipa Dadića. Pri odlučenom ishodu Družeta je pobijedio Lovru Vrlića, dok je Milošević tijesno poražen od Josipa Kokeze.

Posljednji meč protiv Kaštela odlučivao je o naslovu prvaka, budući da su obje momčadi ušle s maksimalnim brojem bodova. Puljani su posložili sastav u kojemu su išli na tri sigurna boda Roberta Klačara, Konda i Družete, koji su opravdali očekivanja. Klačar je protiv Roka Škomrlja sa dva bacanja riješio pitanje pobjednika. Nakon toga Mislav Krček, iskusno pojačanje Kaštelana, izjednačio je rezultat pobjedom protiv Tekovića. Kondo je potom imao težak meč protiv Marina Vujića, no sa tri kazne za svog protivnika dolazi do pobjede. Družeta, koji je danas bio nepogrešiv u kategoriji višoj od njegove prirodne kategorije, nije dozvolio nikakvo iznenađenje i uvjerljivom pobjedom protiv Ante Barača donio odlučujući bod. U posljednjom borbi dana Milošević je iponom protiv Ante Batinića postavio konačni rezultat na 4:1 za još jedno veliko pulsko slavlje.

Prvi naslov u Pulu Istarski je borac donio 2008. godine kada su najmlađi članovi u današnjem sastavu Teković i Odobašić imali četiri godine. Od tada ih je nanizano još devet, što je najbolji dokaz kvalitete rada u pulskom pogonu. Za dva tjedna Istarski borac očekuje nastup u kadetskoj ligi Hrvatske, u kojemu ih ukoliko ne bude nekih velikih iznenađenja očekuje još jedna borba protiv Kaštelana za naslov prvaka.