Održana premijera video spota pjesme Brune Krajcara „Ča se sve va brajdah najde“

U subotu je u Kinu Valli održana premijera video spota pjesme „Ča se sve va brajdah najde“ autora Bruna Krajcara u sklopu tradicionalnog programa „Moje pjesme, moj film“, a premijeri je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pjesma je prvi put predstavljena ove godine na Etno festu u Neumu, a svirali su i pjevali uz Bruna Krajcara i Alen Spada, Branko Sterpin, Manuel Manzin, Aldo Spada i Claudio Vlaci. Spot je snimala ekipa Rose arta u režiji Elizabete Ružić.

Stihovi pjesme “Ča se sve va brajdah najde” sastavljeni su od dijalektalnih naziva za razne sorte vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, iako među njima ima i širom poznatih, kao što su malvazija i teran. Točnije, radi se o 84 sorte loza i sela koje je Davor Šišović skupljao širom Istre sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a svoje je mjesto našla 2001. u knjizi “Stoljeće vina”. Bruno Krajcar ju je uglazbio ove godine te premijerno izveo na Etno festu u Neumu, a nedavno je obradu – remiks pjesme producirao Marc Grabber uz gostovanje poznatog znanstvenika svjetskog glasa, Korada Korlevića koji je dao kratku analizu vina i njegovog značaja za ljudski rod.