“Prosinac u Puli” nastavlja najuspješniju turističku sezonu

Započelo je blagdansko ukrašavanje grada povodom najradosnijeg mjeseca u godini

Nakon još jedne rekordne turističke sezone, Pula se naveliko priprema i za najveseliji mjesec u godini. Prosinac u Puli i ove će godine ponuditi cijeli niz programa, koncerata i manifestacija gdje će svatko moći pronaći nešto za sebe. Uz neizostavno klizalište koje će se ovog puta smjestiti u samom centru Pule, kraj Giardina, tu će svoje mjesto pronaći i adventske kućice s bogatom gastro ponudom, a za dobru zabavu tu su i mnogobrojni rock koncerte u sklopu tradicionalne Rocktarate.
Pripreme za ovaj bogati događaj i ukrašavanje gradskih ulica već su započele, pa će tako adventski dani koji su pred nama, osim domaćih, kao i prijašnjih godina zasigurno privući i mnoge strane posjetitelje koji će upravo tritisućljetnu Pulu odabrati kao mjesto odmora i zabave. Naime, s više od tisuću različitih programa i kvalitetnih manifestacija tijekom godine, Pula je danas s pravom među najboljim city break destinacijama koji gostima nudi sve bogatiju ponudu i dobar provod.


„Sjajni turistički rezultati koje svake godine Pula bilježi rezultat su dugogodišnjeg rada i sinergije svih onih koji se bave turizmom. Od samih početaka, odlučili smo se pozicionirati kao destinacija s najkvalitetnijim manifestacijama i to je nešto po čemu nas danas brojni posjetitelji prepoznaju. Nama je kao gradu cilj imati što kvalitetnije sadržaje, bogatu uslugu i raznovrsnu ponudu prije svega za naše sugrađane, a onda naravno i za sve brojne posjetitelje. S brojnim partnerima godišnje u Puli organiziramo više od tisuću različitih manifestacija koje naš grad promoviraju i izvan granica Hrvatske kao što je primjerice ovog ljeta bio dvoboj nogometnih legendi u prepunoj Areni, Pulski maraton, festival Visualia, niz koncerata u Areni i slično, a pred nama je još i Prosinac u Puli koji će, vjerujem biti mamac za brojne posjetitelje“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.
Inače, prema posljednjim dostupnim podacima o dolascima i noćenjima turista na području grada Pule u prvih deset mjeseci 2019. godine, najveći je istarski grad ostvario novu rekordnu turističku sezonu. U konačnim brojkama Pulu je posjetilo 433,520 gostiju, 6% više nego u istom razdoblju prošle godine, a koji su ostvarili 2,265,737 noćenje što predstavlja rast od 3%.