Nakon Rima i Barcelone, Pula domaćin Svjetskih međusveučilišnih igara 2019.

Natjecanje u Pulu dovodi 2.200 sudionika iz 22 različitih država Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka, a studenti se natječu u 19 sportskih disciplina

Od 14. do 17. studenog ove godine Pula je domaćin 5. Svjetskog međusveučilišnog prvenstava 2019., a bogat program igara predstavljen je na današnjoj knoferenciji za novinare koja je održana u pulskoj Komunalnoj palači.

Riječ je natjecanju koje u Pulu dovodi 2.200 sudionika iz 22 različitih država Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka, a svima je ugodnu dobrodošlicu zaželio pulski gradonačelnik Boris Miletić.

„Zbilja sam veoma ponosan što je upravo Pula odabrana kao domaćin ovogodišnjeg natjecanja. Jedan od razloga je zasigurno postojeća sportska i ostala infrastruktura u koju se kontinuirano ulaže kako bi se i ubuduće takve manifestacije mogle odvijati u našem gradu. Siguran sam da će tisuće sportaša iz našeg grada ponijeti lijepe uspomene i da će se u Pulu ponovo vratiti, a svim natjecateljima želim puno uspjeha i sportske sreće“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

U ime Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile  organizator i inicijator eventa Dean Sinković zahvalio je Gradu Puli na suradnji i pomoći u organizaciji ovog međunarodnog događaja.  „Ovo je peto izdanje natjecanja, a prethodnih su se godina natjecanja odvijala u Rimu i Barceloni te nam je izuzetna čast što je organizator odabrao upravo Pulu budući da  su konkurenciji za domaćinstvo prvenstva bili veliki svjetski gradovi poput Pariza i Dubaia“ rekao je Sinković.

Prisutnima se obratila i vlasnica Eurosport events asocijacije iz Italije Elena Amato koja se zahvalila na dobrodošlici i istaknula da se uspješna organizacija  i odvijanje ovakvog događaja koji broji 2.200 sudionika iz 22 različite države bez potpune podrške i suradnje na lokalnoj razini ne bi mogla održati. Zahvalila je Gradu na ustupljenoj infrastrukturi i logistici te je pozvala sve pulske studente i građane da poprate manifestaciju.

Predsjednik Udruge Dupla Kruna, Vladan Rašula, lokalni organizator događaja ukratko je predstavio program natjecanja. Svečano otvorenje igara bit će u Areni 14. studenog s početkom u 17,00 sati, a ukoliko vrijeme dozvoli predviđen je i vatromet.  Natjecanja će se održati u 19 sportskih disciplina, u muškoj i ženskoj konkurenciji u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, ragbiju, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, plivanju, atletici, vaterpolu, šahu te natjecanje u cheerleadingu (navijačkom plesu). Za potrebe natjecanja koristit će se Gradski Bazeni Pula, stadion Aldo Drosina, SRC Pattinaggio, SRC Veruda, SRC Valkane, sportske dvorane OŠ Stoja i OŠ Veli Vrh.

Detaljni program natjecanja dostupan je i na slijedećem linku

http://www.wiusc.com/the-championships/2019-world-interuniversities-championships-pula