Spektakularnim vatrometom u Areni započele Svjetske međusveučilišne igre 2019.

U četvrtak navečer mladi sportaši iz 22 različitih država Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka koji borave u Puli i sudjeluju u Svjetskim međusveučilišnim igrama od 14. do 17. studenoga, zajedno su s mnogobrojnim sportašima, partnerima Igara i građanima Pule uživali u svečanoj ceremoniji otvaranja 5.  Svjetskih međusveučilišnih igara i spektakularnom vatrometu u pulskoj Areni.

Svečanom otvorenju nazočio je gradonačelnik Pule Boris Miletić koji se prigodnim govorom obratio prisutnima te im je zaželio puno uspjeha i sportske sreće u mnogim nadmetanjima koja su pred nama.

Riječ je natjecanju koje u Pulu dovodi 2.200 sudionika koji će se u tri dana natjecati u 19 sportskih disciplina, u muškoj i ženskoj konkurenciji u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, ragbiju, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, plivanju, atletici, vaterpolu, šahu te natjecanje u cheerleadingu (navijačkom plesu). Za potrebe natjecanja koristit će se Gradski Bazeni Pula, stadion Aldo Drosina, SRC Pattinaggio, SRC Veruda, SRC Valkane, sportske dvorane OŠ Stoja i OŠ Veli Vrh.