Održane edukativne radionice o reciklažnom dvorištu u Premanturi, Pomeru i Banjolama

U sklopu projekta „Građenje reciklažnog dvorišta Kamik“ koji Općina Medulin kao nositelj projekta provodi u suradnji sa komunalnim poduzećem Med eko servis d.o.o., prošlog tjedna su održane tri informativno – edukativne radionice po mjesnim odborima. Radionice su održane za područja mjesnih odbora Premantura, Pomer i Banjole.

Tema edukativnih radionica je uloga reciklažnog dvorišta i sustav odvojenog prikupljanja otpada. Selekcija otpada, odnosno što se odlaže u kontejnere ili vreće za papir i karton, plastiku, staklo, metal, miješani komunalni otpad, kako postupiti i gdje odložiti opasni otpad iz kućanstva, kako kompostirati, što se sve odlaže na reciklažno dvorište, te mnoge druge informacije i zanimljivosti, mogu se čuti na edukativnim radionicama, koje provodi obrt Eko Adria iz Pule.

U terminima od 25. do 28. studenoga, održati će se preostale radionice po mjesnim odborima. Sve radionice će se održati s početkom u 18:00 h, u prostorima mjesnih odbora (Društvenim domovima).

U nastavku šaljemo termine održavanja edukativnih radionica, koje će se održati od ponedjeljka 25. studenoga do četvrtka 28. studenoga 2019. godine:

  • Mjesni odbor Medulin I  – 25.11.2019., ponedjeljak (3MC),
  • Mjesni odbor Vinkuran  – 26.11.2019., utorak („Stara škola“ – Čitaonica),
  • Mjesni odbor Pješčana uvala  – 27.11.2019., srijeda (Društveni dom).
  • Mjesni odbor Medulin II – 28.11.2019., četvrtak (3MC)

Svi zainteresirani koji žele utvrditi svoje stečeno znanje i nadograditi ga novim spoznajama su dobrodošli.

Održavanje edukativnih radionica je sufinancirano u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.937.905,37 kn, a bespovratna sredstva iznose 3.295.667,00 kn.