Čuvajmo zeleni fond grada

Budući su kolci koji drže posađena stabla, kao i stablo liquidambera, na uzvisini raskrižja Ulice Veruda i Krležine ulice (lokaciji koja je obogaćena stablima za vrijeme akcije „Zasadi drvo, ne budi panj!“) polomljeno, ovom prilikom molimo građane da brinu o zajedničkim javnim zelenim površinama i zelenom fondu kojega želimo sačuvati za ove i buduće generacije.

Na području grada Pule javne zelene površine obuhvaćaju 77 ha i za njihovo održavanje godišnje se izdvoji više od 8 milijuna kuna. Kako je grad “živo tkivo” i svakodnevno se razvija, nove javne zelene površine formiraju se prilikom realizacije gradskih projekata izgradnje i održavanja kao i spomenutih akcija i kao takve postaju sastavni dio redovnog održavanja.

Uz postojeće redovne aktivnosti održavanja i obogaćivanja zelenog fonda na području grada, koje se provode u proljetnom i jesenskom periodu, intencija je priključiti se i podržati sve aktivnosti koje imaju za cilj zelene gradske oaze dodatno oplemeniti stablima i ojačati svijesti o potrebi očuvanja i zaštite prirode te doprinijeti stvaranju još ugodnijih i još ljepših javnih površina za sve Puležane.

Upravo stoga još jednom apeliramo na građane da ne uništavaju zeleni fond, već da prave vrijednosti u odnosu prema svom okolišu prenesu široj zajednici i najmlađima koji će nastaviti brinuti o istome.