JAVNO SNIMANJE HRT-ove EMISIJE „LIJEPOM NAŠOM“ U MEDULINU

Publika je tri sata pjevala s izvođačima

Puna tri sata publika je pjevala i pljeskala, a izvođači su se samo smjenjivali na bini. Sve je bilo začinjeno dobrom atmosferom, a na pozornici dobro uhodani voditelj Branko Uvodić. Radi se, dakle, o javnom snimanju emisije „Lijepom našom“, koje je održano u četvrtak navečer u sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Mate Demarina. Nažalost, dvorana je bila premala za sve one koji su željeli doći na snimanje jedne od najdugovječnijih HRT-ovih emisija, ali što se to u Medulinu dešavalo i tko je sve nastupio, moći će se pogledati 30. studenog i 7. prosinca, jer čak su dvije emisije snimljene iste večeri.

U organizaciji emisije „Lijepom našom“, uz čak 55 djelatnika HRT-a, koliko ih je bilo u Medulinu, sudjelovali su Općina Medulin i Turistička zajednica Medulina, i brzo i lako su se o svemu dogovorili, kazao je Uvodić. A upravo čelni ljudi Medulina i TZ-a na bini su se pojavili u pomalo neobičnim ulogama. Načelnik Goran Buić svekoliko gledateljstvo pozdravio je u uniformi Hrvatskog sokola, osnovanog u Medulinu još 1911. godine, a uz ostale predsjednik mu je bio i dr. Ivan Cukon, autor istarske himne.  Buić se na binu popeo još jednom, i to da bi s grupom Sakramenski odsvirao pjesmu „Giardini“, za što je zaradio veliki pljesak publike. Pljeskalo se i direktoru Turističke zajednice Medulina Encu Crnoboriju, koji je s klapom Škerac otpjevao pjesmu „Meduline, selo moje“. Crnobori, darujući Uvodiću maslinu, ili uliku po naši, nije zaboravio reći da je velika promotivna vrijednost emisija poput ove. „Lijepom našom“ osim u Hrvatskoj ima i brojne gledatelje u inozemstvu, a Medulinu kao turističkoj destinaciji svaka je promocija dobrodošla. Gledatelji emisije „Lijepom našom“ moći će u pozadini svih nastupa vidjeti kadrove iz Medulina, svih njegovih naselja, plaža. Pa tko zna, možda netko poželi doći u Medulin baš zato što su mu se neki od kadrova svidjeli. Ili se možda nekome svidi i priča koju je Uvodić ispričao o Medulinu, a pričao je o obali, stopama dinosaura, maslinovom ulju, kampovima, hotelima… Produkcija se čak potrudila u Medulin dovesti KUD Sv. Ante iz Nadina. Naime, zna se da su među prvim stanovnicima Premanture bile baš obitelji koje su stigle iz Nadina. Uz KUD iz Dalmacije, u emisiji su nastupili i istarski KUD-ovi, klape i broji izvođači.  Teško je reći tko je od njih dobio veći pljesak, jer publika je ne samo pljeskala, već je i pjevala s Anelidima, s Brunom Krajcarom, Alenom Vitasovićem, Mirkom Cetinskim, Serđom Valićem, Marinelom, Eleonorom i Lukom, Lukom Basijem, Frankom Krajcarom, Magnolijom. Razgalili su ih Koktelsi, Đentlmeni, Ljubavnici,  Đani Maršan i Dražen Zečić…

I za kraj jednog zanimljivog druženja izvođači i publika zajedno su otpjevali „Krasnu zemlju“ i „Samo anđeli znaju“.

Zadovoljan snimanjem i nadasve odličnom atmosferom u publici koja će biti prikazana na HRT-u, direktor TZ-a Medulin Enco Crnobori, kazao nam je kako je svaka prigoda da se predstavi općina Medulin dobro došla.

Ove godine bilježimo 14 posto više domaćih gostiju nego lani i to nas veseli, ali nam i pokazuje da ima prostora i na ovom tržištu. Upravo zbog toga dobro nam je došla promocija. A kako će se kadrovi iz Medulina na HTV-u vrtjeti dva puta po 75 minuta, sigurno je da to ne bismo mogli platiti, kazao je Crnobori, zahvaljujući se kompletnom HRT-ovom timu na dobro odrađenom poslu.