Grad Vodnjan – Dignano i Općina Bar u Crnoj gori potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji

Jučer su, 25.  studenoga,  u Baru (Crna Gora) Gradonačelnik Grada Vodnjan – Dignano Klaudio Vitasović i Predsjednik Općine Bar Dušan Raičević potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji između Grada Vodnjan – Dignano i Općine Bar (Crna Gora). Tim je činom formalizirano dugogodišnje prijateljstvo koje postoji između Bara i Vodnjana, a to se prijateljstvo, kako je u svom govoru naglasio Gradonačelnik Klaudio Vitasović, najbolje i najuspješnije reflektira kroz suradnju i provedbu programa između Društva perojskih Crnogoraca DPC “PEROJ 1657″ i udruga i institucija sa područja Crne Gore. Osvrnuvši se i na druge oblike suradnje između Vodnjana i Bara, vodnjanski Gradonačelnik napomenuo je kako postoji i izvrsna višegodišnja suradnja na području poljoprivrede a ona se očituje kroz suradnju Udruge-Associazione „Agroturist“ Vodnjan – Dignano i Društva maslinara „Bar”.

U sastavu delegacije Grada Vodnjan – Dignano koja je boravila u Baru, su osim Gradonačelnika Vitasovića bili i Miodrag Popović, predsjednik Društva perojskih Crnogoraca DPC “PEROJ 1657” i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Vodnjan – Dignano te Filip Macan, pročelnik Upravnog odjela za poslove Gradonačelnika Grada Vodnjan – Dignano. Svečanom činu potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji između Grada Vodnjan – Dignano i Općine Bar prisustvovali su i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i predstavnik Ureda za dijasporu pri Vladi Crne Gore Ivan Jovović. 

   Inače, područje Bara broji oko 40.000 stanovnika, multinacionalne strukture, a smješteno je u jugoistočnom dijelu Crne Gore na Jadranskoj obali, kopnene površine 505 km2, vodene površine Skadarskog jezera od 128 km2, te predstavlja spoj modernosti, tradicije i ljepote, koji čuva bogatu kulturno-povijesnu baštinu i tradiciju. Bar je Grad maslina i najvažnije središte proizvodnje maslinovog ulja Crne Gore.