Klub BPW Pula u Munchenu u Bavarskoj radno obilježio Svjetski dan poduzetnica

Delegacija od 40-tak istarskih poduzetnica boravila je od 21. do 24. studenoga 2019.godine na 13 Forumu poduzetnica Podunavlja BPW Danube net u Munchenu. Tematski je forum bio posvećen budućnosti u zapošljavanju žena, te novim mogućnostima ženskog  poduzetništva u Podunavskoj regiji u digitalnoj ekonomiji i Industriji 4.0.

Dr.sc. Alida Perkov, dugogodišnja predsjednica i kasnije potpredsjednica Foruma, u svom obraćanju rekla je da era automatizacije i robotizacije nudi nove mogućnosti zapošljavanja i ekonomskog prosperiteta. Muškarci i žene suočavaju se sa podjednakom razinom gubitka posla, ali sa različitim mogućnostima prilagodbe. Zaposlenici će morati usvojiti tehnološku prilagodljivost, nove vještine i mobilnost. Neki će se poslovi izgubiti jer će ih zamijeniti roboti, otvoriti će se novi poslovi povezani s gospodarskim rastom, investicijama, demografskim promjenama i tehnološkim inovacijama. Pri tom je naglasila ulogu civilnoga društva, odnosno BPW koji u Podunavlju igra ulogu u podršci promjena u zapošljavanju i poduzetništvu žena , surađujući sa javnim, znanstvenim i realnim sektorom.

Na Forumu je predstavljen projekt Regije Baden Wurttemberg „ Osposobljavanje  žena  za digitalizaciju u Podunavskoj regiji“ , gdje je  BPW Stuttgart nositelj, a BPW Pula   i BPW Budimpešta,  partneri u projektu.

Tijekom konferenciej održan je Lobbying for shopping , kojom prigodom su članice BPW Pula, poduzetnice  Dubravka Orlić Bašlin, Slavica Bezić i Loredana Musizza, izložile   svoje proizvode tijekom konferencije : mediteranska kozmetika,  ručno rađeni svileni predmeti te skupocjene venecijanske maske.