Obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a

U subotu, 30. studenoga 2019. godine u trgovačkom centru Max City od 10 do 12 sati, Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, povodom Svjetskog dana AIDS-a,  informirat će sve zainteresirane građane o zaštiti spolnog zdravlja te dijeliti informativne i promotivne materijale i kondome. Djelatnicima Zavoda pridružit će se u aktivnostima tijekom subote i Udruga Institut koja u suradnji sa stručnjacima različitih profila provodi niz preventivnih aktivnosti, programe smanjenja štete i resocijalizacije bivših ovisnika.

Predstavit će se i rad Centra za savjetovanje i testiranje na HIV pri Zavodu, u sklopu kojega se obavlja dobrovoljno, besplatno i anonimno savjetovanje i testiranje na HIV. Prema indikaciji može se testirati  i na hepatitis B i C i sifilis. Centar za savjetovanje i testiranje na HIV u Zavodu radi ponedjeljkom i srijedom od 15 do 17 sati te prvu subotu u mjesecu od 7 do 11 sati.

Ovim aktivnostima želi se skrenuti pozornost sugrađanima, a posebno mladima, o važnosti zaštite od spolno prenosivih bolesti te im ukazati gdje mogu potražiti pomoć i podršku.