Pula: HGK – Županijska komora Pula održala završnu konferenciju ECO-NautiNET projekta

HGK – Županijska komora Pula u Park Plazi Histria hotelu u četvrtak 28. studenoga organizirala je završnu konferenciju pod nazivom “Umrežavanjem u nautičkom sektoru do veće konkurentnosti, razvoja inovacija, prijenosa znanja i tehnologija”

Konferencija se održala u sklopu projekta ECO-NautiNET i okupila je gospodarstvenike, predstavnike gospodarskih komora, institucija i znanstveno-razvojnih centara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke i Albanije.

Putem projekta ECO-NautiNET provode se aktivnosti usmjerene na poboljšanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih poduzeća nautičkog sektora Jadransko-jonske regije te davanje potpore njihovoj internacionalizaciji i umrežavanju.

U sklopu projekta razvijena je i web-platforma koja omogućuje korištenje instrumenata i alata za međusobno umrežavanje poduzetnika te njihovo povezivanje s istraživačkim organizacijama i ostalim institucijama radi informiranja te prijenosa znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora.

Skup su pozdravili predsjednica HGK -Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, pročelnica Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesna Sajić te Sean Lisjak, predsjednik udruženja marina HGK.

Uz predstavljanje projekta ECO-NautiNET, prezentaciju web-platforme ECO-NautiNET i njezinih mogućnosti, prezentaciju inovacija i novih tehnologija u nautičkom sektoru održani su i Međunarodni poslovni susreti te Sjednica Grupacije servisera plovila HGK.