Ovog četvrtka, 5. prosinca 2019., uz arheologe istražite i upoznajte Vižulu u medulinskom multimedijalnom centru!

Ovotjedna događanja u sklopu programa „Prosinca u Općini Medulin 2019.“ započinju ovog četvrtka 5. prosinca, događajem posvećenim Vižuli, kojim Općina Medulin želi mještanima i zainteresiranoj javnosti predstaviti ovaj veliki i značajan projekt.

U medulinskom multimedijalnom centru, 3mc-u na placi, Centar 58, Medulin, u 16.30 sati započinje zanimljiva i interaktivna radionicom za djecu „Mali arheolozi istražuju Vižulu“, koju će voditi tim arheologa koji je provodio iskapanja i arheološka istraživanja na poluotoku Vižula. Mališani će se moći okušati u arheološkom poslu, otkopati predmete, nacrtati i h i sudjelovati u zabavnom i edukativnom kvizu. Potom će uslijediti prezentacije Kristine Džin i Igora Miholjeka posvećene istraživanjima na kopnu, pod vodom te iz zraka te naposlijetku projekcija filma „Stvaranje Arheološkog parka Vižula“ Medvid produkcije.

Najmlađi će se posjetitelji nakon arheološke radionice u 3mc-u moći zabaviti, od 18 do 20 sati, u prostoru Lože na placi u Medulinu, uz „Priče o  Sv. Nikoli, kviz „Tko je bio Sv. Nikola?“ te bojaonicu i crtaonicu Zemlje zabave.

Ostala događanja koja će se u narednim danima održati u naseljima na području općine Medulin predstavljena su u tjednom programu u prilogu.