Održan prijem za Generalnog konzula Italije u Rijeci na odlasku.

U sjedištu Istarske županije, u Pazinu, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin i predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić, jučer su upriličili prijem za Generalnog konzula Italije u Rijeci Paola Palminterija, povodom njegovog skorašnjeg odlaska s dužnosti. Prijemu su prisustvovale i zamjenica župana Giuseppina Rajko te pomoćnica tajnice Skupštine Melita Ferenčić.

Župan Radin je zahvalio konzulu Palminteriju na suradnji te mu je zaželio puno uspjeha u daljnjoj diplomatskoj karijeri, koju nastavlja u Egiptu.

„Nadam se da će Vam četiri godine koje ste proveli u Hrvatskoj ostati u lijepom sjećanju. Pred Vama su novi izazovi i želim Vam uspjeha i sreće. Siguran sam kako ćete svog nasljednika upoznati sa svim specifičnostima Istre, kao i s načinom funkcioniranja Istarske županije, koju od 01. siječnja očekuje preuzimanje poslova Ureda državne uprave“, naglasio je župan Radin zaključivši kako će se suradnja i prijateljstvo s Generalnim konzulatom u Rijeci nastaviti i u budućnosti.

Generalni konzul Palminteri je naglasio kako „osim formalnog pozdrava, želi izraziti zahvalnost svima koji su tijekom njegovog mandata bili otvoreni za suradnju.

„Četiri godine su prošle vrlo brzo i sve je proteklo dobro. Ovom prilikom želim zahvaliti svim istarskim gradonačelnicima i načelnicima, te ostalim institucijama s kojima sam imao prilike upoznati se i raditi“, poručio je Palminteri, koji je će se, kako je rekao, sigurno vraćati u Istru kao turist.

Predsjednik Skupštine Drandić je, također, izrazio zahvalnost na suradnji i prijateljskom odnosu. Kako je rekao, stvarati veze među ljudima, njegovati dobre odnose i graditi mostove suradnje, glavna je zadaća politike. Na kraju je kazao kako se nada da će g. Palminteriju iskustva iz Istre biti od pomoći za dalje.