Poziv na besplatno predavanje profesora likovne umjetnosti Davora Klimana u 3MC u Medulinu 6.prosinca u 19 sati

Udruga Format pod pokroviteljstvom Općine Medulin započela je tijekom mjeseca listopada s besplatnim tečajem fotografije. U sklopu tečaja predavanje, otvoreno za javnost, održat će profesor likovne umjetnosti  gospodin Davor Kliman.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a održat će se dana 6.12.2019. godine u 19 sati u Medulinu u prostoru 3mc na Placi.

Predavanje s temom „Uloga fotografije u svakodnevnom životu i njen utjecaj na život“ bit će otvoreno za sve zainteresirane, a održat će se dana 6.12.2019. godine u 19 sati u Medulinu u prostoru 3mc na Placi. Na predavanju govorit će se o ulozi fotografije u svakodnevnom životu. Predavač će se dotaknuti svijeta fotografije kroz različite njene uloge u životu društva, ali i pojedinaca.

O predavaču:

Davor Kliman rođen je u Puli 18.03.1966. Srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna završio je u Puli. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, likovnu kulturu, odjel – kiparstvo u klasi prof. Žarka Violića. Od 1994. predaje kao profesor stručnih predmeta pri Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli čiji je sadašnji ravnatelj. Do sada je izlagao na četrdeset skupnih izložbi u Puli, Rijeci, Splitu, Rovinju, Zagrebu, Milanu, Ljubljani, New Yorku …,i četrnaest  samostalnih izložbi. Sudjelovao je na četiri kiparska simpozija: Vinkuran -Cave Romana 1996, 1997,2018., Trieste – Trebiciano, „Il Dialogo Delle Forme“ 1997. Javne skulpture: Banjole – Stotem (kamen)i, Stotem za Emmu (kamen), Medulin – Stotem za more (kamen), Trieste-Stotem za Lindu (kamen, drvo). Pored skulpture bavi se videom, scenografijom, slikarstvom i grafikom. Video radovi uvršteni su mu i u prvu retrospektivu hrvatske video umjetnosti, Insert. Član je  i HDLU Istre od 1995. i njegov predsjednik od 2002. – 2005. godine.