“Nove metode i tehnologije u umjetničkom i kulturnom obrazovanju mladih” Mi+ platforme u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Dobro došli ste na panel diskusiju na temu “Nove metode i tehnologije u umjetničkom i kulturnom obrazovanju mladih” koja će biti održana u utorak, 10. prosinca  s početkom u 14 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc (Gajeva 3, Pula), u organizaciji Mi+ platforme, a u sklopu programa „Kreativna jesen u Istri“.

Na panel diskusiji koju će moderirati Marko Vojnić Gin govorit će: prof. Karin Milotić (OŠ Kaštanjer Pula), prof. Jelena Pavić (Gimnazija Pula), prof. Nina Šestanović (Gimnazija Pula), prof. Gordana Mofardin (Tehnička škola Pula), Ivana Čehić Rabljenović (udruga Faro11), Tanja Ranić Rovis (udruga Faro11), Jerica Ziherl (Muzej-Museo Lapidarium), Dolores Mihelić Malbašić (Srednja škola V. Gortan Buje), Kristina Nefat (Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU), Mirjana Radulović (Savez udruga Rojca) i Vanja Marković (Škola za odgoj i obrazovanje Pula).

Ciljevi panel diskusije su potaknuti razgovor o važnosti likovne kulture u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, definirati potrebe svih dionika (mladi/učenici, škole, udruge) te dati prijedloge moguće suradnje u vidu razvoj školskih i izvanškolskih aktivnosti iz likovne kulture, suvremenih umjetničkih praksi s naglaskom na upotrebu novih medija.

„Kreativna jesen u Istri“ nizom od četiri događanja u organizaciji Istarske kulturne agencije – IKA, MI+ platforme i Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU, analizira status umjetnika na tržištu rada te promišlja i daje smjernice za razvoj kulturnih politika koje potiču rast i razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Istri, ususret novoj kulturnoj strategiji Istarske županije 2020.-2027. “Kreativna jesen u Istri” plod je suradnje civilnih i javnih organizacija u kulturi iz Istarske županije, svojevrsna je sinergija nekoliko projekata u kulturi koji se trenutno provode, sve s jednim zajedničkim ciljem: razvoja kulturnog sektora u Istri.

Više o programu „Kreativna jesen u Istri“ pronađite na službenim Facebook stranicama:

https://www.facebook.com/pg/KreativnaJesenuIstri/about/?ref=page_internal