Izuzetni programi za kraj drugog tjedna manifestacije Prosinac u Puli od12. do 15. prosinca

Još jedan bogat programski tjedan je pred posjetiteljima najveselijeg pulskog prosinačkog programa. Od četvrtka do nedjelje, Čarobna šuma bit će ispunjena zabavom i veseljem i u jutarnjim i popodnevnim satima. Iz zanimljive ponude, najmlađe će očekivati plesni nastup Čarobna priča kluba Infinity, igrokaz OŠ Kaštanjer Škola za snjegoviće, plesni nastup Groznica Božićne večeri studija Sense & Dance, cirkuska animacija Mariniuss Clown Show, Uplešimo u Novu plesača AB Original, te predstava Udruge Birikina Kralj šećerne trilogije i predstava Zemlje zabave Prehlađeni pingvin.

Također, u četvrtak 12. prosinca na programu se nalazi niz vrhunskih glazbenih programa posvećenih Adventu; Koncert studenata Muzičke akademije u povodu Sv. Lucije u 18 sati (Središnja knjižica), Koncert profesora Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov (Hotel Histria) u 19:30 te Advent u Katedrali s Vannom i Brunom Krajcarom u 20 sati (Pulska katedrala). Večer na Rocktarati osigurati će DJ Denis Goldin.

Raznovrsni petak započinje u Galeriji C8 izložbom U temeljima grada – iz arheoloških slojeva liburnskoga Zadra, nastavlja Božićnim koncertom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika ogranak Pula u Circolu i u pulskoj Zvjezdarnici izložbom slika astronomske tematike i predavanjem o najbrojnijem meteorskom potoku Geminida i njegovom matičnom tijelu Phaetonu. Puljane će na Rocktarati, u terminu od 20:30, rasplesati grupa Songkilleers.

Subota ujutro započinje u Čarobnoj šumi komičnom animacijom i centralnim događajem za najmlađe – dočekom  Djeda Mraza u 11 sati u pratnji motorista IMC Twin Horn. Djed Mraz će potom dijeliti prigodne slatkiše u najveselijoj kućici na Giardinima, a  trajno će se nastaniti u svojoj kućici sve do Badnjaka. Na Tržnici će posjetitelje zabaviti grupe In Vino Veritas i Side Effects.  U organizaciji Seasplash platforme po prvi će se puta održati natjecanje vozača BMX bicikala u subotu 14. prosinca u 12 u skate parku DC Rojc Pula. Natjecanje će se održati u formatu BMX Jama, a vratolomije vozača BMX bicikala glazbom će popratiti pulski DJ Teddy Lee. Večer u Kotaču će se nastaviti s izvođačima Kali Fad Dub, Filip Motovunski i Algoriddm. U muzejskom galerijskom prostoru Sveta Srca koncert će održati KUD Matko Brajša Rašan s gostima a na Rocktarati će nastupiti legendarni Psihomodo Pop i to u 23:00.

U nedjelju će se tradicionalno u 11:00 sati upaliti adventska svijeća, ovoga puta sa Zborom Albanaca, a uz programe u Čarobnoj šumi, uvečer će se odigrati predstava Božićna priča Teatra Naranča.