GRAD VODNJAN-DIGNANO I UDRUGA-ASSOCIAZIONE „AGROTURIST“  IZDALI TRADICIONALNI KALENDAR I GODIŠNJAK POLJOPRIVREDNIH RADOVA ZA 2020. GODINU

Grad Vodnjan i Udruga Agroturist već tradicionalno izdaju vrlo zanimljiv i koristan kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova. Urednica Kalendara, Ester Geissa Đurić, predsjednica udruge „Agroturist“, naglasila je da je kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova za 2020. godinu informativnog i edukativnog karaktera te da je od iznimne važnosti, prvenstveno za poljoprivrednike, ali i za sve građane. Kalendar obuhvaća aktualnosti, teme i informacije koje su vezane uz poljoprivredu, odnosno radove oko pojedinih poljoprivrednih kultura, ali i ostale teme kao što tradicionalni gastronomski recepti na bazi autohtonih namirnica te aktualnosti i manifestacije na području Grada Vodnjan-Dignano.

„Kalendar i godišnjak poljoprivredni radova već je tradicionalno štivo koje, osim što je edukativnog karaktera, promovira Grad Vodnjan, poljoprivredu, kulturu, tradiciju, autohtone proizvode, manifestacije te turističku ponudu i turistički potencijal našega kraja. Samo konstantnom i stručnom edukacijom poljoprivrednika mogu se postići iznimni rezultati u razvoju poljoprivrede. Zato je važno da prioriteti i programi Udruge „Agroturist“ i Grada Vodnjan-Dignano u cilju daljnjeg razvoja poljoprivrede budu usmjeri u edukaciju te je stoga bitno da i dalje izdajemo ovaj Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova te da maksimalno promoviramo posebnosti našega Grada“ naglasio je Gradonačelnik Klaudio Vitasović.

U Kalendaru i godišnjaku poljoprivrednik radova za 2020. godinu obuhvaćene su informacije i upute vezane za poljoprivredne radove koje opisuju suradnici: Edi Pastrovicchio; Edi Družetić (radovi u masliniku); Tomislav Plavša i Franko Raguž (radovi u vinogradu i podrumu); Dubravka Orlić Bašlin (radovi u povrtnjaku); AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre (tradicionalni gastro recepti sa autohtonim namirnicama); vlč. Marijan Jelenić  (informacije i pojedinosti o svecima); te zanimljivosti i manifestacije na području Grada Vodnjana-Dignano. Za prijevod i lekturu bila je zadužena tvrtka Atinianum d.o.o., a fotografije i design djelo su su autora Danila Dragosavca i Dee Dragosavac. Oblikovanje Kalendara potpisuje MOD d.o.o.

Kalendar se može kupiti u Turističkoj zajednici Grada Vodnjana-Dignano, Narodni trg 10, po cijeni od 40,00 kuna.

Ovim tradicionalnim Kalendarom Grad Vodnjan-Dignano i Udruga Agroturist žele poželjeti svima čestit Božić i sretnu Novu 2020. godinu.