Izložba fotografija_Đani Celija_Galerija Kapelan Muntić

petak 12. prosinca u galeriji Kapelan u Muntiću s početkom u 19 sati održati će se otvorenje izložbe pod nazivom „Prorezi“ pulskog fotografa Đanija Celije.

Autor je svojim novim fotografskim ciklusom, ne napuštajući ranije definirane vlastite umjetničke principe, krenuo u nova istraživanja kojima je svoj dosadašnji svijet estetskog hedonizma zamijenio gotovo fantazmagoričnim prizorima.

„Baveći se niz godina ženskim aktom kao primarnom i ekskluzivnom temom svog umjetničkog fotografskog opusa, Celija nam poklanja estetski užitak koji proizlazi iz već pomalo zaboravljenog promišljanja klasične fotografije. U novom autorovom ciklusu “Prorezi” također se radi o osobnom umjetničkom eksperimentu u kojem se Đani digitalnom tehnologijom pokušava približiti postulatima analogne fotografije“ Mladen Lucić.

Đani Celja rođen je u Puli 1977. Fotografijom se počinje baviti 1990. 1998 diplomirao je na ISFAV-u “Istituto Superiore D’arti Visive“ u Padovi- Italia. Specijalizira se u still – life i industrijskoj fotografiji. Do danas je imao više više od deset izložbi te izlagao je skupno u Italiji, Austriji, Sloveniji i Francuskoj. Član je ULUPUH-a i HDLU-a Istre. Živi i stvara u Puli.

Izložba će biti otvorena sve do 15. veljače 2020. godine svakim danom od 19 do 21 sati ili po najavi na 099 741 8248.