U HGK – Županijskoj komori Pula izabrano novo vodstvo Strukovne grupe arhitektonskih djelatnosti

Jedna od prvih aktivnosti novog vodstva bit će organiziranje sastanka s nadležnim tijelima radi uspostavljanja komunikacije, uvida u problematiku i pronalaženja dobrih rješenja za sve dionike kako bi se skratilo predugo vrijeme čekanja na dobivanje akata za gradnju i suglasnosti javnopravnih tijela.

 

Inače, Strukovna grupa arhitektonskih djelatnosti jedna je od brojnih organizacija u sastavu HGK – Županijske komore Pula koja okuplja tvrtke s područja cijele županije radi udruženog promicanja i zaštite zajedničkih interesa. Izbor čelnih osoba ove strukovne organizacije obavljen je zbog isteka mandata prethodnog vodstva.

 

Očito zadovoljni ostvarenim rezultatima i postignućima u prethodnom mandatu, predstavnici istarskih tvrtki koje obavljaju arhitektonske djelatnosti iznova su za predsjednicu izabrali Nadu Orbanić-Sapundžić direktoricu rovinjske tvrtke IPR d.o.o. Za zamjenice predsjednice izabrane su Maja Ristić iz tvrtke Diagram d.o.o. Pula te Danijela Perčić Tičić iz pulske tvrtke Triptih d.o.o.

 

„Razvijamo vrsnoću arhitektonske gradnje koja daje dobar život za sve ljude, zapošljavamo mlade arhitekte, inženjere i tehničare i želimo potaknuti promjenu visokog obrazovanja koja će uključivati više prakse. Nastojimo pobuditi interes nadležnih službi i javnopravnih tijela u državi da suradnjom brže dolazimo do akata za gradnju i realizacije zgrada, povezujemo se radi zajedničkih nastupa na većim projektima uz potporu HGK kao matične institucije“, rekla je Orbanić-Sapundžić. Spomenimo da ova Strukovna grupa putem svog tajništva prikuplja kontakte netom  diplomiranih arhitekata, inženjera i tehničara koji traže posao te im pomaže u zapošljavanju povezivanjem s arhitektonskim i ostalim tvrtkama koje imaju potrebu za educiranim kadrom. Na taj su način već pomogli u zapošljavanju 15-tak mladih stručnjaka.