SVJETSKI MITING MLADIH PLIVAČA PERAJAMA

Ekipa najboljih mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta Mladosti i Uljanika nastupila je na vrlo jakom svjetskom mitingu mladih plivača perajama koje se održalo u gradu Kecskemet u Mađarskoj. Na natjecanju su nastupili mlađi juniori Lean Osmanović, Marco Cafolla i Luka Bohač, mlađi kadeti Karlo Reljanović, Leon Kolar, Lucas Kolar, Luka Medić, David Reljanović, Matija Ritoša te mlađe kadetkinje Barbara Matika, Lana Rački i Sara Soldo. Usprkos jakoj konkurenciji ostvareni su odlični rezultati, uz gotovo sve osobne rekorde svih natjecatelja, osvojene su i medalje.

Leon Kolar osvojio je dvije bronce u konkurenciji mlađih kadeta na 200 i 400 plivanje perajama.

Barbara Matika sa dva je mlađe kadetska rekorda Hrvatske doplivala do dvostruke titule, također na 200 i 400 plivanje perajama.

Mix štafete na 4×100 bifins i 4×50 plivanje perajama u sastavu Barbara Matika, Lana Rački, Karlo Reljanović i Leon Kolar ostvarile su također oba Državna mlađe kadetska rekorda s tim da su u štafeti 4×50 plivanje perajama doplivali i do zlata.

U jakoj konkurenciji četrdesetak klubova iz dvanaest zemalja ukupnim zbrojem bodova ostvarili smo odličan rezultat, šesto mjesto.