Održan tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule u povodu predstojećih blagdana

U galerijsko-izložbenom prostoru Sveta srca, u Puli, danas je održan prigodni božićno-novogodišnji prijem Istarske županije i Grada Pule, a kojem su prisustvovali brojni predstavnici gospodarskog, političkog, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog života Istre.

Brojnim uzvanicima obratili su se zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji su se tom prilikom osvrnuli na godinu na izmaku, ali i na nadolazeću 2020.

Župan Radin je, tom prigodom, kazao kako je „na nama odgovornost da nastavimo sa započetim projektima, kao i da se uhvatimo u koštac sa svim preprekama koje putem nailaze“. Izdvojio je tako, gradnju nove Opće bolnice, ali i brojne druge infrastrukturne projekte u zdravstvu i školstvu, kao i projekt izgradnje Sustava navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka, čija vrijednost iznosi čak 105 milijuna kuna.

„Gradimo bolnice, škole, domove za starije u javnom sektoru. Radi se o klasičnom primjerom stvaranju socijalnog društva, u najboljoj tradiciji europske socijaldemokracije. Uz to još osiguravamo značajna sredstva za studentske stipendije za deficitarna zanimanja u zdravstvu, a pokrenuli smo i kreditnu liniju „ISTARMEDIC“, putem koje osiguravamo povoljnije uvjete stambenih kredita za zdravstvene radnike koji su zaposleni u županijskim zdravstvenim ustanova“, naglasio je župan Radin. Također, spomenuo je i Kaštijun kazavši kako su napori usmjereni ka uspostavljanju kvalitetnog i cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji.

„Kao što je poznato, najveća promjena, u smislu poslovanja i same organizacijske strukture, koja nas očekuje s početkom nove godine je preuzimanje poslova Ureda državne uprave. Po broju zaposlenika preuzimamo još jednu cijelu Istarsku županiju, a uz to preuzimamo i oko 200 novih poslova, koji su do sada bili poslovi državne uprave. Naša je obaveza da se povjereni nam državni poslovi obavljaju u kontinuitetu, bez zastoja i u korist krajnjeg korisnika: građana i poslovnih subjekata. To je naša zadaća i vjerujem da ćemo je izvršiti korektno i uz punu odgovornost, koju takvi poslovi i zahtijevaju“, poručio je Radin zahvalivši se svima na suradnji.

Gradonačelnik Miletić je 2019. ocijenio kao izazovnu godinu, koja je na početku imala dosta neizvjesnosti.

„Ono što mogu istaknuti je da upravo uz pomoć svih vas, uz pomoć svih pora naše društvene zajednice uspijevamo prebroditi jednu veliku gospodarsku krizu koja je zadesila naš grad. Ne možemo ne spomenuti činjenicu da naš najveći gospodarski subjekt – Uljanik, koji je obilježio našu povijest i naš život se nalazi u velikim teškoćama. Iskreno želim vjerovati da će Vjerovničko vijeće prihvatiti prijedlog stečajne upraviteljice i da će se omogućiti nastavak ove proizvode djelatnosti“, rekao je Miletić.

Zadovoljstvo je, pak izrazio s činjenicom da je Pula danas jedno veliko gradilište.

„U našem se gradu radi, u našem se gradu gradi i naš se grad razvija i to upravo zahvaljujući svima vama. Bilo je potrebno staviti glave skupa i zajednički prolaziti kroz ovo vrlo turbulentno more“, istaknuo je između ostalog pulski gradonačelnik, spomenuvši i brojne realizirane projekte na području komunalne infrastrukture, izgradnje novih prometnica, uređenju plaža, dječjih vrtića i osnovnih škola.

Nakon održanih govora, župan Radin, gradonačelnik Miletić, potpredsjednica županijske Skupštine Tamara Brussich i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić nazdravili su novoj godini zaželjevši svima puno sreće, zdravlja i osobnog uspjeha.

Za glazbeni dio programa bila je zadužena klapa Pinguentum.