Gastronomija i glazba najljepše se spajaju na pulskoj tržnici

Stiže nam predblagdansko razdoblje prepuno glazbenih i gastronomskih doživljaja na pulskoj centralnoj tržnici.

Tijekom ovog tjedna pa sve do petka, 20. prosinca traje Jazz Christmass koji se održava na pozornici Trga 1. svibnja i uljepšava jutra u neposrednoj blizini najlipše tržnice.

Već u subotu, 21. prosinca dočekat će vas novi ritmovi uz In Vino Veritas na trgu i Blue Sky na 1. katu zgrade tržnice. Bit će tu i izlagači manifestacije Mirisi i okusi te HandMade by Markata.

Ponedjeljak i utorak, 23. i 24. prosinca bit će također u duhu glazbe i gastronomije.

U ponedjeljak vas očekuju grupa Inat, Mirisi i okusi, HandMade by Markat ali i ponovno druženje s Udruženjem obrtnika Pule u Gastro jutrima na 1. katu markata.

Kuhari i chefovi tijekom Gastro jutra na 1. katu i najlipšem markatu donose jednostavne i autohtone recepte te degustacije pripremljenih jela. Gastro događaj će se održati u ponedjeljak, 23. prosinca od 10 do 12 sati na 1. katu zgrade tržnice. Nastao je u suorganizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula. Gastro događaj održava se u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu zgrade tržnice.  U kreiranju sva tri dana Gastro jutra, sudjeluje ukupno osam ugostitelja a oni su: El Pulari meksički restoran, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera iz Šišana, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta, restoran Šurida, slastičarnica Fortuna i restoran Škuža.  Za ponedjeljak, 23. prosinca ne propustite pogledati kako se priprema prava domaća buzara od pedoća.

No to nije sve! Markat vas očekuje u velikom broju i za 24. prosinca kad će se tradicionalno pripremati  jelo u Velikoj pulskoj padeli. Riblje delicije pripremaju za vas meštar u kužini Žižo i ekipa Rocka Caffea, a ovaj utorak vas dočekuju s mirisima bakalara u teći.

Za glazbenu podlogu u utorak pobrinut će se na trgu tradicionalno Anelidi, a na 1. katu Mistral.

Pulske tržnice Centar i Veruda radit će prema posebnom radnom vremenu tijekom blagdana i praznika.

Naime, za vrijeme Božićnih blagdana i to u srijedu, 25. prosinca tržnice neće raditi, a u četvrtak, 26. prosinca tržnice rade prema nedjeljnom radnom vremenu (od 7 do 13 sati).

Prvi dan u novoj godini, srijeda 1. siječnja tržnice neće raditi, a neradni dan za obje tržnice je i za blagan Sveta tri kralja, ponedjeljak 6. siječnja 2020. godine.