Održano potpisivanje ugovora sa stipendistima za akademsku godinu 2019./2020.

Danas je u prostorijama Grada Vodnjana-Dignano održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjan-Dignano te učenika i studenata koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja i Enea Codacci, te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opću upravu Nensi Giachin Marsetič.

U uvodnim riječima, zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjan-Dignano Enea Codacci, čestitao je svima na dosadašnjim rezultatima te radu koji ulažu u učenje i zalaganje u svojim školskim i akademskim sredinama, te im poručio da su oni ponos svojih roditelja i Grada, čiju budućnost i oni sami kreiraju.

Pored riječi hvale za dosadašnji trud i zalaganje, zamjenica Diriana Delcaro Hrelja iskoristila je također priliku svima poželjeti sve najbolje povodom nadolazećih blagdana, uz nadu da će i u novoj 2020. godini nastaviti sa odličnim rezultatima, i biti i dalje na ponos svima.

Za školsku/akademsku 2019./2020. godinu odobreno je 15 novih stipendija, 7 studentskih i 8 učeničkih stipendija. Grad Vodnjan-Dignano trenutno isplaćuje sveukupno 47 stipendista, što studentskih što učeničkih stipendija.

Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti Ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu školsku/akademsku godinu do 31. listopada tekuće godine.

Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu iste za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja.

Studentske stipendije iznose 800 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena iznad 4,5 u protekloj godini, stipendija iznosi 1.000 kuna. Učeničke stipendije iznose 600 kuna.

 

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Vodnjana za akademsku godinu 2019./2020. jesu: Buršić Luka, Patafta Petra, Vučerić Ivan, Radolovich Elena, Smoljan Marija, Dodić Daniel i Bulešić Ivona.

Učenici koji su stekli pravo na učeničke stipendije u školskoj godini 2019./2020. jesu: Vidović Danijela, Božac Lucia, Lozančić Marko, Sulić Edita, Moscarda Samuel, Radolović Ester, Špehar Katarina i Macan Stanić Erik.