U Općini Medulin učenicima i studentima dodijeljeno 84 stipendija

danas, 23. prosinca 2019. godine načelnik Općine Medulin Goran Buić primio je učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju Općine Medulin te im uz potpisivanje Ugovora o stipendiranju uručio i prigodan božićni poklon. Prijem i potpisivanje Ugovora održao se u multimedijalnom centru 3mc, a ove godine Općina Medulin dodijelila je najveći broj stipendija njih čak 84!

 

Obzirom na iznimno veliki broj stipendija koje je Općina Medulin ove godine dodijelila u proračunu za 2020. godinu predviđeno je više od pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata odnosno 45.000,00 kuna za učeničke stipendije te 500.000,00 kuna za studentske stipendije. Stipendija Općine Medulin za učenike iznosi 500,00 kuna mjesečno, a za studente 800,00 kuna mjesečno, što je jedan od većih iznosa stipendija koje općine i gradovi dodjeljuju.

 

Načelnik Goran Buić svim je stipendistima uručio prigodan božićni poklon u kojem se između ostalih poklona nalazila i knjižica Lokalni program djelovanja za mlade na koji su Savjet mladih i Općina Medulin izrazito ponosni. Načelnik Općine Medulin zaželio je stipendistima uspješan nastavak školovanja, ali i što uspješnije karijere u budućnosti. Istaknuo je kako je i sam bio stipendist Općine Medulin, a ponosan je što Općina ima tako uspješne mlade ljude koji školovanjem ulažu u svoju budućnost. Pročelnica Suzana Racan Stern istaknula je kako Općina Medulin sa zadovoljstvom godina stipendira mlade, a pozvala ih je i da se obrate Općini ukoliko budu trebali i željeli odraditi studentsku praksu.

 

Mladi stipendisti zadovoljno su napravili zajedničku fotografiju, a nastavili su se i kratko družiti uz prigodnu zakusku.