Sara Lubiana prva je beba rođena u Puli u 2020. godini

Sara Lubiana prva je beba rođena u pulskom rodilištu u novoj 2020. godini, a rodilište je 1.siječnja tradicionalno posjetio pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Sara je rođena 34 minute iza ponoći, teži 2.870 grama i prvo je dijete  mame Nikoline i tate Diega iz Novigrada. Porođaj su obavili ginekolozi Davor Zoričić i Marija Tena Hajak uz primalje Petru Zekić Ševrlica i Slobodku Arsovu te pedijatricu Ivanu Štrk Romić.

Čestitavši na prinovi, sretnoj je mami pulski gradonačelnik uručio ček na simboličnih 2.020,00 kuna, velikog medu i buket cvijeća.

„Najljepši početak godine je svakako onaj kojim slavimo novi život i na jedan simboličan način želimo zaželjeti dobrodošlicu prinovi u obitelji. Čestitke idu naravno i cijelom bolničkom osoblju koji svojim radom podiže kvalitetu boravka u bolnici. Vidimo i da radovi na izgradnji nove bolnice napreduju i da je nekoliko odjela već krenulo raditi u novoj zgradi, a drago mi je čuti kako će se i rodilište do kraja ove godine preseliti u nove prostorije“, kazao je gradonačelnik Miletić.

Prema riječima prim.mr.sc. Davora Zoričića u 2019. godini u pulskom je rodilištu porođeno ukupno 1.323 novorođenčadi.