Grad Pula udvostručio iznos ovogodišnjih stipendija

Pulski gradonačelnik Boris Miletić danas je u Komunalnoj palači zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović pulskim studentima dodijelio ugovore o stipendijama za akademsku godinu 2019./2020.

Stipendije Grada Pule u ovoj je akademskoj godini dobilo 122 studenata, a iznos stipendije je s dosadašnjih 500,00 povećan na 1.000,00 kuna za što je u ovogodišnjem Proračunu osigurano milijun kuna.

„Uvijek mi je drago vidjeti koliko Pula ima kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi i zbilja čestitam svima koji su zaslužili gradsku stipendiju. Ona je ove godine povećana i iznosi ukupno tisuću kuna te vjerujem da će vam pomoći za vrijeme studiranja. Svjedoci smo da se studentski standard i općenito uvjeti studiranja u Puli konstantno podižu, a izgradnja novih kapaciteta za smještaj bit će jedan velik korak naprijed. Svima želim puno uspjeha u nastavku studija“, poručio je gradonačelnik Miletić.

 

 

 

Ovogodišnji kriteriji za dodjelu stipendije bili su redovan studij, prebivalište u Puli, prosjek ocjena, a studenti koji su položili sve predmete iz prethodne godine bodovani su sa dodatna 3 boda. Za izbor deficitarnog zanimanja pripala su dodatna 3 boda, za volontiranje 2 boda, a bodovali su se i priznata postignuća za sudjelovanje na međunarodnim i državnim  natjecanjima iz znanstvenih područja, umjetničkih područja, sportskih natjecanja, nagrade fakulteta i sveučilišta.