Predkadeti KK Stoja zaključili blistavu sezonu nastupom na 17. Božićnom kupu u Dubravi

Sudjelovanje Stoje na najjačem turniru u ovom djelu Europe

Omladinski pogon KK Stoja ne miruje. Naime, predkadeti 2006. godište završili su godinu onako kako su je i započeli, sudjelovanjem na najjačem turniru u ovom djelu Europe u zagrebačkoj Dubravi.

Iako su u svibnju 2019. godine osvojili 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u Zadru to nije bila garancija da uđu direktno u završnicu turnira pa su do nje morali kroz dodatne kvalifikacije.

Na putu do završnice stajali su im KK Međimurje i za ovu priliku ujedinjeni KK Drniš i KK Alkar iz Sinja.

Prvu utakmicu ekipa sa Stoje je dobila sa velikom prednošću dok je druga bila znatno teža. Sjajni pojedinci iz Drniša i Sinja bili su pravi ispit za Puležane koji su na kraju tijesno pobijedili i zasluženo ušli u dugo očekivani i priželjkivani turnir.

Nakon kvalifikacija KK Stoja je igrala u grupi sa Partizanom iz Beograda, Cedevitom Junior iz Zagreba i Akademijom Ratgeber iz Mađarske.

U prvom srazu sa Partizanom, Stoja je prikazala sjajnu igru i do 2 minute prije kraja bila na pola koša razlike da bi u posljednjoj minuti Savo Drezgić (MVP turnira) rješio susret sa dvije teške trice i donio pobjedu Partizanu koji je na kraju osvojio turnir sa generacijom koja u posljednjih 5 godina nije izgubila niti jednu utakmicu, a za koju igraju potomci košarkaških veličina Đorđevića i Danilovića. U drugoj utakmici dana Stoja je samo naizgled imala lakši zadatak. Akademija Ratgeber se pokazala kao izuzetno čvrsta ekipa, ali su kvaliteta i snaga Stoje ipak bile nedostižne za Mađare. U odlučujućoj utakmici za prolaz u četvrtfinale Puležani su na putu imali snažnu Cedevitu Junior. U stalnoj izmjeni vodstva tijekom cijele utakmice na kraju je sretno i spretno pobjeda otišla na stranu Zagrepčana pa se KK Stoja borila za plasman od 9. do 12. mjesta.

U obje utakmice za plasman Stojani su slavili i osvojili 9. mjesto. Prvo su nadigrali KK Split, a na kraju i Akademiju Mercedes jednu od četiri mađarske košarkaške akademije koju financira država.

U tri dana igrači trenera Darija Vidovića odigrali su 7 snažnih utakmica (2 utakmice dodatnih kvalifikacija u odnosu na ostale ekipe) šta je fizički jako naporno te su pokazali da se mogu nositi sa svim ekipama tzv. regije. Na turniru su osim spomenutih Partizana, Cedevite, Splita, Akademije Mercedes i Akademije Ratgeber sudjelovali još i Maccabi-Tel Aviv, Spars-Sarajevo, Zadar, Cibona, Vrijednosnice Osijek, Helios Suns-Domžale, Tusli-Berlin, ŠK Dražen Petrović, Bosco, Split i domaćin Dubrava.

Kao šlag za kraj došlo je i priznanje za najboljeg skakača turnira koje je otišlo na Stoju u ruke Petra Ivančića.

Ovakvi turniri i ovakve utakmice su smjer kojem teži omladinski pogon KK Stoja, a stečena iskustva će se u budućnosti implementirati u rad sa nadolazećim generacijama.

Ovi rezultati su plod višegodišnjeg rada trenera, od Škole košarke, Dječaka i sada Predkadeta.

Na Stoji priželjkuju još jednu plodnu košarkašku Novu godinu kao šta je bila i 2019.

Ekipa KK Stoja: Vito Mlatac, Pino Cukerić, Roko Cetina, Petar Ivančić, Sven Lenđel, Noel Mardešić, Jan Babin, Dario Puniš, Dino Tanović, Lukas Joldić, Paolo Ravnić i Bartol Čatić.

Redoslijed:

 1. KK Partizan
 2. KK Spars Realway
 3. Maccabi
 4. KK Vrijednosnice Osijek
 5. KK Zadar
 6. KK Cibona
 7. KK Helios Suns
 8. KK Cedevita Junior
 9. KK Stoja
 10. Mercedes Akademia
 11. KK Split
 12. ŠK Dražen Petrović
 13. Tusli Berlin
 14. KK Bosco
 15. Ratgeber Akademia
 16. KK Dubrava