Javna imovina u Vodnjanu u nemilosti vandala!

Korištenjem petardi tijekom novogodišnje noći na Narodnom trgu u Vodnjanu počinjena je materijalna šteta na keramičkoj vazi s maslinom, te „Amfori“, umjetničkom dijelu umjetnice Roberte Weissman Nagy. „Amfora“ je dio projekta „Prolazi kroz vrijeme“ za kojeg je 2019. godine Turističkoj zajednici Grada Vodnjana dodijeljena nagrada Simply the best.

 

Procijenjeni iznos nastale materijalne štete je oko 15.000,00 kuna. Slučaj je prijavljen policiji koja utvrđuje činjenično stanje oko uništavanja javne imovine te će se prema počinitelju pokrenuti kaznena prijava. Turistička zajednica Grada Vodnjana najoštrije osuđuje ovakvo kriminalno ponašanje. Tim više što se popravak uništene imovine plaća iz proračuna kojeg čine sredstva svih mještana Grada Vodnjan-Dignano koji se bave turizmom. Korisnije je taj novac usmjeriti na nove i zanimljive sadržaje na javnim mjestima, a ne na konstantno obnavljanje i sanaciju postojećih.

 

Stoga se upućuje poziv građanima da čuvaju javnu imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama Grada na broj telefona 052/511-968, e-mailom na adresu: info@vodnjan.hr ili u policijsku postaju Pula. Sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.