„Osobne financije – upravljanje kućnim budžetom“

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ već treću godinu zaredom, u veljači organizira besplatnu edukaciju financijske pismenosti, namijenjenu građanima Pule i Istarske županije, a osobito onima koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali s razvijenim investicijsko-štednim proizvodima i uslugama koje im danas stoje na raspolaganju. Inspirirani prošlogodišnjim pozitivnim reakcijama sudionika i šire javnosti novi ciklus besplatnih radionica nudi jedno dodatno predavanje vezano za digitalizaciju financija te sudjelovanje građana u donošenju proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave. Sa ciljem osvještavanja i podizanja razine financijske pismenosti kao dijela društvene odgovornosti, polaznicima će se na jednostavan i razumljiv način pojasniti najvažnija područja i pojmovi iz domene financija.

Radionica „Osobne financije – upravljanje kućnim budžetom“ osmišljena je kao niz tematskih izlaganja u sljedećim terminima:

 

 1. Važnost uravnoteženog osobnog budžeta
 • ponedjeljak, 03.02.2020.; prof.dr.sc. Dean Učkar

 

 1. Bankovno financiranje i štednja
 • srijeda, 05.02.2020.; prof.dr.sc. Marta Božina Beroš

 

 1. Osobne investicije i investicijski fondovi
 • petak, 07.02.2020.; prof.dr.sc. Manuel Benazić i Danijel Petrović, mag.oec.

 

 1. Porezna pismenost
 • ponedjeljak, 20.02.2020.; prof.dr.sc. Sandra Krtalić

 

 1. Tržište kapitala i mirovinski fondovi
 • četvrtak, 13.02.2020.; g. Ivan Mučnjak (HANFA)

 

 1. Digitalizacija i financije / Participacija građana u donošenju proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave
 • petak, 14.02.2020.; g. Ivan Mučnjak (HANFA) i gđa. Kristina Vitasović Kliba (COIN d.o.o.)

 

Predavanja će se održati u dvorani Istra na FET-u prema navedenim danima od 17 do 20 sati. Za sudjelovanje nisu potrebna posebna predznanja niti završeno akademsko obrazovanje. Prijava je obavezna zbog bolje organizacije, a može se izvršiti ispunjavanjem web obrasca do 31. siječnja 2020. godine do 12.00 sati.  Zainteresirani se mogu javiti putem maila na fet-radionice@unipu.hr ili pozivom na broj 052/377-004 u slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća.

Prijavni obrazac nalazi se na poveznici:

https://forms.gle/wTP3kdJ5v3m4VbGn6