TIJARAnewsFESTIVAL nastavio se drugim pretprogramom TIJARAartNEWS izložbom svadbene fotografije

TIJARAnewsFESTIVAL već nekoliko godina cijeli mjesec siječanj pretvara u mjesec posvećen vjenčanjima u Istri. Kao najava velikog TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja koji će se 25. i 26. siječnja održati u Domu branitelja u Puli, već ove subote održao se još jedan pretprogram.

 

Naime TIJARAnewsFESTIVAL sastoji se od glavnog programa TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja te pretprograma TIJARAartNEWS izložbe svadbene fotografije i TIJARAfashionNEWS izložbe svadbenih haljina.

 

Ove subote posjetitelji su imali prilike vidjeti festivalski pretprogram TIJARAartNEWS, izložbu svadbene fotografije koja se održala u voznom parku Brioni Pula. TIJARAartNEWS Istra wedding destination izložba je svadbene fotografije snimljene na području Istre kroz postav od 48 radova hrvatskih fotografa. Tijara već godinama u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Istarske županije te Turističkom zajednicom Grada Pule radi na promociji Istre kao destinacije za vjenčanja te je osmišljena putujuća izložba fotografija u autobusu tvrtke Brioni Pula na linijama tvrtke i partnera ne bi li se što bolje prezentirala Istra u inozemstvu. Naime, autobus pun svadbenih fotografijama snimljenih na lokacijama duž obale i unutrašnjosti Istre nakon otvaranja ove subote krenuo je na svoju inozemnu i hrvatsku rutu ne bi li promovirao Istru kao idealnu lokaciju za vjenčanja mladencima iz Europe te također drugih dijelova Hrvatske.

 

Tako je lokalno stanovništvo moglo posjetiti izložbu fotografija nakon čega je autobus krenuo rutom te će do 31. 1. posjetiti: Budimpeštu, Bratislavu, Beč, Linz, Munchen, Veneciju, Mestre, Padovu, Milano, Portorož, Kopar, Trst, Zagreb, Karlovac, Senj, Zadar, Šibenik, Split te brojna druga mjesta. Na izložbi se predstavljaju hrvatski fotografi: Foto Festival wedding photography, Flash studio, Unique photography, Merika photography, Pirowski wedding photography, Nino Fanuko photography, Teodor Korodi, Željko Vidinović photography, Nenad Šimunić-Pulić, Anushcka, Anton Unković.

 

Ispred Tijara model&event management agencije Lara Čudić je u ime organizatora pozdravila okupljene, predstavila fotografe te naglasila važnost promocije Istre u Europi i ostatku Hrvatske. Vjenčanja se više ne sastoje samo od haljine i odijela već su postala jedna bitna grana industrije na koju svakako treba obratiti pozornost te je cilj i dalje raditi na promociji svadbenog i manifestacijskog turizma. U skladu s temom prisutnim posjetiteljima predstavilo se istarsko vino Diković te je lokalni DJ Jinxie Grooves puštao neke omiljene hitove. Posjetiteljima se smješila moderna mladenka Salona Vjenčanica Biba koja je svakako zaokružila cijeli dojam večeri.

 

Loredana Matić, ispred tvrtke Brioni Pula, posjetiteljima se obratila rekavši da im je iznimna čast što su dio jedinstvene izložbe samim time što se ne radi o klasičnom postavu već o tzv. putujućoj izložbi koja na taj način promovira Istru kao destinaciju za vjenčanja diljem Hrvatske i Europe.

 

Rajko Boričić iz Foto Festivala, jednog od najpriznatijih foto studija u Istri, u ime fotografa usmjerio je na važnost svadbene fotografije, važnost promocije Istre te istaknuo sve veći broj mladenaca koji dolaze u Istru ne bi li baš tu obilježili i ovjekovječili najbitniji dan u svojim životima. Sve je više inozemnih mladenaca koji baš Istru izabiru između brojnih svjetskih destinacija što zbog ljepote same Istre te također i gastro ponude i kulture.

Prvi pretprogram TIJARAfashionNEWS u Gradskoj knjižnici i čitaonici  okupio je mnoštvo svadbenih haljina, retrospektivu radova modnih dizajnera kroz 20 godina održavanja Festivala te zbirku svadbenih haljina sa stvarnih vječanja 70-ih, 80-ih i 90-ih godina.

 

Glavni program TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja i popratnih sadržaja održat će se 25. i 26. 1. u Domu branitelja u Puli. Bitno je spomenuti brojne novitete iz svijeta mode, fotografije, cvjetnih aranžmana a ove godine posebno slastica. Naime, ovogodišnje vizuale Festivala krasi torta Pekare i Slastičarne Concettino koja objedinjuje najnovije trendove iz svijeta slastičarstva a koje će pokazati i ponuditi na kušanje na samom festivalu  vjenčanja. Danas je Istarski Festival Vjenčanja poznat događaj u cijeloj Hrvatskoj koji okuplja kvalitetne izlagače s brojnim uslugama, proizvodima i ostalim popratnim sadržajima vezanim uz vjenčanja. To je događaj s prepoznatljivom tradicijom dugom dvadeset godina. Tom prilikom predstavit će se osamdesetak izlagača s uslugama i proizvodima vezanim uz vjenčanja uz bogat dvodnevni program.

 

 

Fotografije. Foto Festival