Cedevita Junior i Cibona dijele prvo mjesto nakon dva odigrana kola Jedinstvene predkadetske hrvatske lige

Stojani ušli u turnir bez trojice, a završili turnir bez šestorice igrača

Drugo kolo Jedinstvene predkadetske lige završilo je proteklog vikenda u Puli. Cedevita Junior je dominirala na turniru pa tako sa tri pobjede trenutno dijeli prvo mjesto sa Cibonom koja je u prvom kolu pobijedila Adriatic Split, Rudeš i Dubrovnik. Prikazane su kvalitetne i borbene igre u kojima se moglo vidjeti bezbroj sjajnih poteza mladih košarkaša. Domaćin turnira nije imao prevelike šanse u ogledima sa Siskom, Pazinom i Cedevitom Junior jer je bio oslabljen za neigranje nekoliko svojih stožernih igrača koji su bili spriječeni zbog bolesti.

Prenosimo razmišljanja trenera o projektu Jedinstvene predkadetske lige.

Dario Vidović, trener KK Stoja

Smatram da je predkadetska liga dobra ideja. Turniri na kojima se testira mentalna i fizička pripremljenost dobri su za razvoj mladih igrača i dajem joj svu podršku. Žao mi je da se nismo mogli prikazati u boljem svjetlu tijekom turnira jer znam da moji dečki mogu puno više dati na parketu. Prvu utakmicu smo igrali bez trojice igrača, drugu bez četvorice, a zadnju bez šestorice. To je bio prevelik uteg za našu ekipu. Ovakav turnirski način igre zna biti poguban za „male“  ekipe poput nas jer nemamo širinu na klupi pa nam je smanjena rotacija. Sve u svemu projekt lige je za svaku pohvalu i nadam se da će nas na sljedećim turnirima zdravlje i sreća bolje poslužiti.

Nenad Kukić, trener KK Cedevita Junior

Predkadetska liga mi za sada zvuči dobro. Možda bi bilo bolje da je nešto više utakmica, a ne jednokružni sistem. Na kraju ćemo dobiti samo 11 utakmica plus Final Four. Mislim da se mogao povećati broj utakmica sa još kojim turnirom više, a u globalu mislim da je ideja dobra. Čestitke i pohvale idu domaćinima za organizaciju turnira.

Dario Lukšić, trener KK Pazin

Predkadetsku ligu moram pohvaliti. Vidim da se puno toga pokreće i ovo je dobar projekt. Mislim da je ova liga jako bitna za budući razvoj igrača u Hrvatskoj.

Domagoj Vasiljević, trener KK Sisak

Smatram da HKS radi dobar potez sa Jedinstvenom predkadetskom ligom i podržavam projekt. Drago mi je da smo i mi sudionici u premijernoj sezoni. Žao mi je da su domaćini bili desetkovani pa se nisu mogli prikazati u najboljem svjetlu.