Nova Opća bolnica u Puli postaje stvarnost – Otvoren novi Odjel laboratorijske dijagnostike

Svakim je danom sve bliži dovršetak izgradnje nove, suvremeno opremljene Opće bolnice u Puli, pa je tako danas svečano otvoren Odjel laboratorijske dijagnostike. Time je Pula dobila glavni laboratorij za analizu krvi u Istri, a sama organizacija rada omogućuje vađenje krvi  bilo gdje u županiji. Pacijent uglavnom ne mora dolaziti na mjesto analiziranja krvi čime se osigurava i lakša dostupnost laboratorijske dijagnostike, smanjuju se troškovi putovanja pacijenata jer uz to pacijent dobiva nalaz elektronskim putem na mjesto vađenja krvi ili na kućnu adresu. Riječ je o laboratoriju koji godišnje obradi oko 200 tisuća pacijenata i učini gotovo 2 milijuna pretraga.

Otvaranju novouređenih prostorija Odjela laboratorijske dijagnostike danas je prisutvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

„Nova Opća bolnica u Puli postaje stvarnost i današnje otvaranje Odjela je jedan veliki korak naprijed obzirom i na to da se radi o najsuvremenijoj tehnologiji. Imati jednu takvu suvremenu zgradu i novu opremu je dakako odlična stvar, no treba se posebno zahvaliti medicinskom osoblju koje je sigurno u proteklom razdoblju dalo veliki doprinos kako bi cijeli sustav mogao redovno funkcionirati. Siguran sam kako će na ovoj lokaciji zdravstvena skrb za naše građane i posjetitelje biti znatno kvalitetnija”, kazao je gradonačelnik Miletić.

Zadovoljstvo projektom izgradnje nove Bolnice izrazio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin kao predsjednik Povjerenstva za praćenje i realizaciju projekta gradnje nove Opće bolnice u Puli i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić. Više o radu Odjela laboratorijske dijagnostike govorila je voditeljica Lorena Honović.

Ravnateljica Opće bolnice Irena Hrstić napomenula da se uz Odjel laboratorijske dijagnostike, dosad u novouređene prostorije nove Opće bolnice već preselio Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Odjel za dermatologiju i venerologiju.

U novouređenom Odjelu laboratorijske dijagnostike skraćeno je i vrijeme obrade uzoraka i u laboratorijskim uvjetima potpuna sljedivost svakog uzorka od pacijenta do rezultata, a sam laboratorij uključen je u nekoliko razina domaćih i međunarodnih kontrolnih mehanizama što omogućuje visoku kvalitetu obavljenog posla. Prema tehničkoj opremljenosti i stručnom kadru sve bolnica je sve bliža velikim Kliničkim centrima, a metode koje koriste u radu omogućuju potpunu usporedivost rezultata.