Svečano otvoren TIJARAsposaNEWS 2020 u Puli

Uz veliki broj posjetitelja u Domu branitelja u Puli, u subotu, 25. siječnja, otvoreno je 20. izdanje TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja. Festival Vjenčanja održava se u prostoru Doma branitelja. Uz slobodan ulaz na Festival, posjetitelji mogu obići brojne izložbene prostore i sudjelovati u bogatom programu u subotu od 12 do 20 sati te u nedjelju od 11 do 19 sati.

 

            Program otvorenja započeo je u 12 sati modnom revijom vjenčanica Salona vjenčanica Biba, Angels wedding, Vjenčanica Neva te dizajnera i butika Stehlik by Anja Stehlik, Butika Lilien, Blu kids te Butika Oh la la. Posjetitelji su imali prilike vidjeti i nastupe Pulskih mažoretkinja te plesne skupine Sense and Dance. Biljana Pliško iz Vjenčanica Biba naglasila je trenutno najmoderniji trend u vjenčanoj modi a to su voluminozne haljine kojima ne nedostaje materijala. Od decentnih vjenčanih haljina do onih vrlo upečatljivih, može se pronaći za svakog po nešto. Za tu priliku mladenke su vjenčanim frizurama Salona Andrea te make up-om Le Beauty Mansiona pokazale moderan i tradicionalan odabir za svaku posjetiteljicu koja je došla na sajam u želji za organizacijom svog vjenčanja. Pogled su plijenile i cvjetne konstrukcije Florami studija rađene po najnovijim svjetskim trendovima.

 

Simboličnim rezanjem vrpce ulazak na sam festival vjenčanja doimao se kao ulazak u novi, onaj bračni život. Festival je svečano otvorila Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule naglasivši kako je ovaj festival nešto više od festivala vjenčanja jer značajno doprinosi u brendiranju Pule i Istre kao destinacije za organiziranje i održavanje vjenčanja te je organizatoru i izlagačima zaželjela uspješan sajam i još puno godina uspjeha.

Nakon samog otvaranja, a povodom 20 godina Festivala, Pekara i slastičarna Concettino svim posjetiteljima ponudila je tortu, repliku one pristune na svim vizualima ovogodišnjeg Festivala. Paola Damijan iz Concettina naglasila je da nije najbitnije kakvi su trendovi već da sve polazi od želja, volje i ukusa mladenaca radi li se o voćnim ili čokoladnim okusima ili pak tortama i slasticama za one koji ne podnose neki od sastojaka a kojima se torte onda personaliziraju.

 

Istra kao destinacija za vjenčanja priča je koja svake godine započne siječnjom posvećenom vjenčanjima ali se proteže kroz cijelu godinu. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom, Turističkom zajednicom Grada Pule te Turističkom zajednicom Istarske županije Festival nastavlja raditi na plasiranju Istre kao poznate svjetske wedding destinacije. Vjenčanja su vrhunski proizvod koji ujedno doprinosi i turističkom sektoru.  Stvarajući vrhunske događaje stvaramo i izuzetno prepoznatljivu destinaciju za dolazak domaćih i stranih gostiju koji biraju Istru kao destinaciju za održavanje vjenčanja. Nema proizvoda ni usluge koja ne bi mogla biti posebna ako je kreativna i jedinstvena te svojom iznimnom kvalitetom nalazi mjesto na tržištu, rekla je Lara Čudić u ime organizatora Tijara model  i event management agencije.

 

Nakon otvaranja, u glazbenom ritmu uživalo se uz Soundkeeperse, Top of the pops te nastupe plesačica kluba Gazela Pula nakon čega su uslijedile nezaobilazne degustacije slastica.   Predstavljanje najnovijih proizvoda za sve sladokusce te one koji doista uskoro moraju odabrati svadbenu tortu svake je godine nezaobilazan dio Festivala. Degustacije slatkih delicija održavaju se u subotu i nedjelju u 15 sati. Posjetitelji mogu kušati slastice Pekare Concettino, Antice, Reginexa i Iza.

 

Kako bi se istrošile kalorije dobivene degustacijom slatkih proizvoda već u 16 sati svoje plesne cipelice obukli su Fabris i Rosemarie, voditelji Plesnog centra Studio koji su zabavnim ritmovima zagrijali sve posjetitelje. Već samim ulaskom u Dom branitelja dalo se naslutiti da se ovdje odvija nešto novo i drugačije, da se svaka buduća mladenka ovdje osjeća kao najveća zvijezda. Rasvjeta VBV produkcije prilagođena za vjenčanja zabljesnula je dugački hol a vlasnik Vedran Đukić naglasio je kako su ove godine na vjenčanjima u modi prskalice i slična sredstva. Bljesak fotoaparata Foto Festivala učinio je svaku mladenku koja je prošla po sajmu zvijezdom. Osim što su specijalizirani za fotografiranje vjenčanja naših i inozemnih mladenaca u njihovoj ponudi valja istaknuti wedding bookove u svim dimenzijama i oblicima, printovima i aplikacijama od onih džepnih do povećih pa čak i audiovizualnih.

 

 

Sve posjetitelje i u nedjelju očekuju noviteti iz svijeta vjenčanja kroz modne revije u 13 i 17 sati te brojne druge zanimljive sadržaje.

 

            TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja poznat je događaj u cijeloj Hrvatskoj koji okuplja kvalitetne izlagače s brojnim uslugama, proizvodima i ostalim popratnim sadržajima vezanim uz vjenčanja. To je događaj s prepoznatljivom tradicijom, velikim interesom publike i medija. Festival okuplja brojne izlagača te svake godine privuče velik broj posjetitelja. Tijekom dva dana Festivala održavaju se dnevne modne revije te razne druge degustacije, prezentacije i radionice.

 

Fotografije. Foto Festival