Članovi medulinskih mjesnih odbora vrijednu donaciju predali Dječjem domu Ruža Petrović

Danas, 5.2.2020. godine, predstavnici mjesnih odbora Medulin I i Medulin II su u prisustvu predstavnika Općine Medulin kao i predstavnika medija, predali ravnateljici i djelatnicima Dječjeg doma Ruža Petrović u Puli vrijednu i posebnu donaciju.

 

Tijekom proteklog prosinca, upravo se na inicijativu i u organizaciji medulinskih mjesnih odbora održala manifestacija Advent na medulinskoj placi, koja je kroz četiri subote okupljala Medulince i posjetitelje svih generacija u pravom blagdanskom raspoloženju. Uz bogati plesni i glazbeni program u kojemu su sudjelovale udruge s područja općine Medulin, članovi medulinskih mjesnih odbora ponudili su tijekom Adventa topla jela i napitke spravljene na licu mjesta, kao i raznolike domaće kolače te prikupljali donacije za djecu pulskog Doma Ruža Petrović.

 

Kako su prilikom predaje donacije istaknuli Tatjana Mišković i Sandro Radošević, predsjednici medulinskih mjesnih odbora, ni sami nisu mogli vjerovati da će prikupiti iznos koji je nakon održane sve četiri adventske manifestacije ostvaren. Zahvaljujući se Općini Medulin i Turističkoj zajednici općine Medulin na prihvaćanju inicijative i podršci, medulinskom župniku Hrvoju Okadaru na okupljanju župljana te idejama koje su oplemenile Advent u Medulinu, posebno su se zahvalili svim mještanima Medulina i ostalih naselja u općini, bez kojih se ovaj čin dobrote ne bi mogao realizirati. Upravo su mještani, koji su se iz subote u subotu družili na medulinskoj placi, svojim donacijama omogućili da se prikupi iznos od devetnaest i pol tisuća kuna.

 

Zahvale su predstavnici mjesnih odbora Medulin I i Medulin II uputili i tvrtki Lesnina u čijoj je pulskoj prodavaonici kupljen namještaj i oprema za uređenje dnevnih boravaka i soba pulskog Doma. Posebno su istaknuli i zahvalili se na susretljivosti djelatnicima pulske Lesnine i samoj upravi tvrtke koji su iskazali senzibilitet te za ovu kupovinu odobrili velik popust, besplatnu dostavu i montažu te time donaciju učinili još vrjednijom.

 

Zamjenik načelnika Općine Medulin, Damir Demarin, izrazio je zadovoljstvo i pohvalio inicijativu i angažman medulinskih mjesnih odbora koji su organizacijom adventskih događaja u Medulinu oživjeli placu u posljednjem mjesecu u godini. Uspjeh manifestacije, istaknuo je Demarin, dokazuje broj ljudi koji su se svake subote okupljali u zajedničkom druženju, kao i prikupljen iznos njihovim donacijama. Općina Medulin, nadodao je zamjenik načelnika, uvijek će podržati inicijative i akcije koje imaju ovako hvalevrijedne i humanitarne ciljeve, a Advent na medulinskoj placi sigurno će se uz dobru volju i energiju članova mjesnih odbora i svih uključenih udruga te same Općine u još bogatijem izdanju, zadržavajući svoju humanitarnu notu, organizirati i u ovoj, 2020. godini te nadalje.

 

Davorka Belošević, ravnateljica pulskog Dječjeg doma Ruža Petrović, zahvalila se predstavnicima medulinskih mjesnih odbora te Općini Medulin na vrijednoj donaciji čijim su iznosom u Domu zaista bili iznenađeni. Dodala je da trenutno u ustanovi boravi 21 dijete te je svaka pomoć i donacija usmjerena poboljšanju uvjeta njihovog boravka više nego dobrodošla. Kupljenim sjedećim garniturama, foteljama, vrećama za sjedenje, policama, vitrinama i lampama, obnoviti će zajedničke dnevne boravke za djevojčice i dječake kao i njihove spavaće sobe, te će time boravak djece u prostorijama Doma učiniti ljepšim i kvalitetnijim.