Strukovna grupa IT Istre započela brendiranje Istre kao ICT destinacije

„Izuzetno mi je drago da je IT zajednica Istre pokazala spremnost da iznjedri ovako značajan strateški dokument, koji je osnova za osmišljavanje i poticanje politika kojima će se digitalna industrija podignuti na razinu strateške industrije u Istri. Time ćemo postojećim kompanijama kao i generacijama mladih školovanih ljudi, omogućiti da nastave ili započnu svoj život u Istri, baveći se najmodernijim tehnologijama, te istodobno uživati sve blagodati Istre kao prekrasne regije i životnog prostora. Naravno, za ostvarivanje strategije trebat će nam pomoć i suradnja lokalne zajednice i dobrih ljudi, za koju sam siguran da neće izostati jer se ipak radi o osiguravanju bolje budućnosti svih žitelja Istre“ – izjavio je Goran Mrvoš, predsjednik Strukovne grupe IT Istre povodom pokretanja izrade Strategije brendiranja sektora.

 

Tvrtke iz ICT sektora koje djeluju putem Strukovne grupe HGK – Županijske komore Pula pokrenule su postupak brendiranja Istre kao mjesta za život, rad i učenje ICT profesionalaca. Brendiranjem se želi postići pozitivno poslovno okruženje u kojem će kompetencije sektora stvoriti značajne koristi ne samo za  ICT tvrtke već i za gospodarstvo cijele županije.

U suradnji s višestruko nagrađivanom marketinškom tvrtkom Sonda izrađen je strateški dokument koji definira ključne karakteristike  ICT sektora u Istri, s ciljem da se olakša i unaprijedi poslovanje postojećih tvrtki, potakne interes za zapošljavanje, posebice mladih, te da se razvije veća suradnja sa zajednicom.

 

Inovativne tvrtke u ovom sektoru uspješno posluju u Istri, postižu globalni uspjeh i predstavljaju veliku razvojnu perspektivu. Usmjerene su na inovativne tehnologije, razvijanje novih produkata u IT tehnologiji koji su ispred vremena, a  često su njihovi klijenti vodeće svjetske kompanije u svojim segmentima. S obzirom da dijele slične izazove u poslovanju povezali su se u strukovnu organizaciju u HGK – Županijskoj komori Pula radi  ostvarenja zajedničkih ciljeva, međusobne podrške i poticanja budućeg rasta. Uvjereni kako  Istra ima prednosti kao ICT destinacija, kroz projekt brendiranja žele iskomunicirati zašto je poželjna regija za ICT tvrtke i profesionalce.

 

 

 

 

ICT sektor zasigurno može biti generator strateškog rasta gospodarstva u Istri, no potrebna mu je podrška lokalne zajednice, ne u poslovanju jer su u tome vrhunski stručnjaci u svojoj domeni, već u otklanjanju birokratskih prepreka te uređenosti samog društva.